Haberler

Diyarbakır STK'lardan Hüda-Par Açıklaması

Güncelleme:

Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşları, HÜDA-PAR Dicle İlçe Başkanının kaçırılmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşları, HÜDA-PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın PKK tarafından kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

STK'lar adına basın açıklaması, Diyarbakır Barosu'ndan geldi. Bir siyasi partinin ilçe başkanının silahlı kişiler tarafından alıkonularak götürülmesini kabul edilmez bulduklarını belirterek bu tür eylemleri şiddetin topluma yayılmasına yol açma potansiyeli taşıması nedeniyle tehlikeli gelişmeler olarak gördüklerini belirtti.

Bu tür eylemlerin geçmişte olduğu gibi Kürt toplumunun farklı kesimleri arasında düşmanlığa ve çatışmalara yol açabileceğini tüm ilgili kesimlerin dikkatine sunduklarını belirten STK'lar'ın açıklaması şu şekilde:

"Biz aşağıda isimleri yer alan meslek örgütleri ve insan hakları dernekleri olarak 22 Mayıs 2014 tarihli ortak açıklamamızda ifade edildiği gibi, halen silahlı militanların elinde bulunan, Polat Bayık ve M. İhsan Adli ile kısa bir süre önce Lice kırsalında yine silahlı militanlar tarafından alıkonulan uzman çavuş İlhan Çalışkan dahil olmak üzere, Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz"

Açıklamaya imza atan kurum ve kurum yetkilileri:

Tahir ELÇİ / Diyarbakır Barosu Başkanı
Ahmet SAYAR / Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı
Raci BİLİCİ / İHD Diyarbakır Şube Başkanı
Abdurrahim Ay / MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı
Şah İsmail Bedirhanoğlu / Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Başkanı
Cengiz GÜNAY / Diyarbakır Tabip Odası Başkanı
Burç BAYSAL / Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı,
Nihat NOYAN / TMMOB Diyarbakır Koordinasyon Kurulu Temsilcisi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Dicle Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title