Haberler

Didim, Berlin Fuarında Tanıtılacak

Aydın'ın turistik ilçesi Didim, 6-10 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Berlin şehrinde açılacak olan ITB Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.

Aydın'ın turistik ilçesi Didim, 6-10 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Berlin şehrinde açılacak olan ITB Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.

Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği'nde düzenlenen toplantı ile 2013 fuar programındaki fuarlar değerlendirildi.

DİTAB binasında düzenlenen toplantıya Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, Turizm Danışmanı Hikmet Atilla, Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ve Didim Denizciler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Demir katıldı.

DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, geçtiğimiz hafta içerisinde İskandinav pazarının en önemli fuarlarından olan Danimarka'nın Herning şehrinde düzenlenen

"Herning Ferie For Alle" turizm fuarına Didim olarak katılım sağladıklarını belirterek, daha önceki senelerde 2 kez Danimarka'nın Kopenhag şehrinde düzenlenen fuarda yer aldıklarını, Herning şehrinde düzenlenen fuara bu yıl ilk olarak katılım sağladıklarını belirtti.

12 salonda gerçekleşen Herning turizm fuarında 120 metrekarelik Türkiye standında 6 kuruluşla bir arada yer aldıklarını belirten Bankoğlu, fuara 3 gün içerisinde 70 bin üzerinde ziyaretçi geldiğini ifade ederek, "Danimarka bizim için yeni bir destinasyon. İstatistiklere göre, 2011 yılında Danimarka'dan 350 bin turist, 2012 yılında da 400 bin turist Türkiye'ye geldi. 2013 yılında ise 500 bin turist olarak hedefleniyor. Bizler de Didim olarak bu destinasyonda yer almak istiyoruz. Bu amaçla Danimarka ülkesindeki turizm fuarlarına katılım sağlayarak çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Danimarka'nın önümüzdeki süreçte Didim için önemli pazar olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bankoğlu, Almanya'nın Berlin şehrinde bu yıl 47. kez düzenlenecek olan ITB Turizm Fuarı'na Didim olarak adeta çıkartma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz

Yayıncı: Murat Taydaş - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Danimarka Berlin Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title