Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

AYBÜKE ÖĞRETMENİ ŞEHİT EDEN PKK'LI TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde AK Partili Belediye Başkanı'nın aracına düzenlenen saldırıda, başka araçta bulunan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı şehit eden, ardından jandarma kontrol noktasında bombalı aracı infilak...

AYBÜKE ÖĞRETMENİ ŞEHİT EDEN PKK'LI TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde AK Partili Belediye Başkanı'nın aracına düzenlenen saldırıda, başka araçta bulunan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı şehit eden, ardından jandarma kontrol noktasında bombalı aracı infilak ettirerek parçalanarak ölen  PKK'lı teröristin, Batman nüfusuna kayıtlı Ahmet Seçkin olduğu belirtildi.

Terör örgütü PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Kozluk'a bağlı Bekirhan Beldesi Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 1 askerin şehit olduğu, bir asker ve bir sivilin yaralandığı bombalı araç saldırısını 'Çekjin Elih' kod adlı Batman nüfusuna kayıtlı terörist Ahmet Seçkin düzenledi. İnfilak ettirdiği bombalı araçta parçalanarak ölen PKK'lı terörist Ahmet Seçkin'in, bu eylem öncesinde Kozluk ilçe merkezinde müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edildiği silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

Haber: DİYARBAKIR,

============================================

BAKAN ÇELİK: ET SPEKÜLATÖRLERİN HEVESLERİNİ KURSAĞINDA BIRAKTIK

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, canlı hayvan sıkıntısını çekmediklerini belirterek, "Şu anda 6 büyük markette 32.9 liraya kıyma, 35.9 liraya kuşbaşı satılmaktadır. Et spekülatörlerinin bu hevesleri kursağında bırakmak için başka önlemler alacağız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı,  Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu, 764 milyon lira değerindeki DSİ'ye ait 12 tesisin temel atma törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Havalimanında karşılanan bakanlar uzun araç konvoyu eşliğinde ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Güngör Azim Tuna tarafından karşılanan bakanlar, şeref defterini imzaladı. Kente ilişkin brifing veren Vali Tuna, Faruk Çelik ve Veysel Eroğlu'nu Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. Şanlıurfa'ya en çok gelen bakanlardan birisi olduğunu ifade eden Veysel Eroğlu, kente dev yatırımlar yaptıklarını belirterek, "764 Milyon lira maliyetindeki 12 tesisin temelini daha atıyoruzö dedi. Eroğlu, AK Parti Hükümeti olarak daha önce Şanlıurfa için verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de canlı hayvan sıkıntısının yaşanmadığını ifade ederek, "Hayvan varlığıyla ilgili bir sorunumuz yok. Ramazan ayı ve akabinde Kurban Bayramının yaklaşıyor olması nedeniyle bazı oyuncuların, hareketlenmeleri var. Ama bu tür şeyler geçicidir. Şu anda bazı büyük AVM'lerde 32.9 lira kıyma, 35.9 kuşbaşı satılmaktadır. Et spekülatörlerin heveslerini kursağında bırakmak için başka önlemlerde alacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Valilik şeref defterini imzalayan bakanlar

Bakanlara tablo hediye edilmesi

Bakan Faruk Çelik ile Veysel Eroğlu açıklamada bulunması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera :  Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 219 MB

================================================

DENİZLİ'DE YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

DENİZLİ'de bugün dolu yağışının ardından başlayan şiddetli yağmur kent merkezini adeta felç etti. Çok sayıda işyeri ve evi su basarken, Gazi Bulvarı'nda oluşan sel nedeniyle vatandaşlarda mağazalarda mahsur kaldı.

Denizli kent merkezinde dolu yağışının ardından başlayan şiddetli yağmur yağışı etkili oldu. Yaklaşık 45 dakika süren şiddetli yağış sele dönüştü, rögarlar taştı. Dolu yağışı sırasında vatandaşlar, kendileri korumak için saçakların altına ve duraklara gizlenmeye çalıştı. Yağmurun şiddetini artırmasıyla sokaklar ve caddelerde göle döndü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Denizli'nin yaya trafiği bakımından en işlek yerlerinden olan Gazi Bulvarı'nda Merkez Bankası şubesi önü suyla kaplandı. Denizli Çarşısı girişindeki ve altındaki işyerlerini su bastı. Bu bölgedeki mağazalarda bulunan vatandaşlar da mahsur kaldı. Denizli çarşısındaki işyerlerini su basan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Vatandaşlar ellerine demir çubuklar alarak rögarları açmaya çalıştı. Çarşı içindeki esnaf da su altında kalan malzemelerini kurtarmaya çabaladı. Çarşının girişi ve altı katı tamamen sular altında kalırken, zemine dolan sel suları yürüyen merdivenden aşağı doğru aktı. Kentte Büyükşehir Belediyesi otobüsleri de uzun kuyruk oluşturdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası altında bulunan bir marketi de su bastı. İşyeri çalışanları suları tahliye etmeye çalışsa da başarılı olamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Doluda sığınan vatandaşlardan ve yağmurdan

Göle dönen caddeden ve su altında kalan işyerlerinden

Mağazalarda mahsur kalan vatandaşlardan

Esnafların tepki göstermesinden

Suların yürüyen merdivenden akmasından

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

================================================

JANDARMADAN KAÇAN SÜRÜCÜ VURULARAK YAKALANDI

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde aracında 30 bin sahte ABD doları bulunan ve aracı ile birlikte kaçan M.Ç., kıstırıldığı Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'nde aracını üzerine sürdüğü jandarmanın açtığı ateşte yaralı olarak yakalandı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'nde jandarma ekipleri M.Ç.'nin aracında yüklü miktarda sahte ABD doları bulunduğu ihbarını aldığı M.Ç.'yi takibe aldı.M.Ç.'nin içinde bulunduğu hafif ticari araç, belde girişinde durdurup aramaya alan jandarma içinde 30 bin sahte ABD doları ele geçirdi. Jandarmanın aramalarını sürdürdüğü sırada bir fırsatını bulan M.Ç., aracı ile birlikte kaçtı.

Jandarma ekipleri takibe aldığı ve uzun süren bir kovalamacanın ardından M.Ç. aracıyla birlikte Tekirdağ'ın Ergene İlçesi Misinli Mahallesi'nde sıkıştırıldı. Burada aracını 'dur' ihtarında bulunan jandarma ekiplerinin üzerine süren M.Ç.'ye önce uyarı ardından da aracın lastiklerine ateş açıldı. Bu sırada jandarmanın silahından çıkan mermilerden biri M.Ç.'nin omzuna isabet etti. Yaralı olarak yakalanan M.Ç.'yi ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. M.Ç., daha sonra ambulansla götürüldüğü Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Araç üzerinde detaylı inceleme yapan jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------------

-Araçtan görüntü

-Jandarmanın çalışması

-İsabet eden kurşun

-Jandarma araçlarından görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),

=================================================

EVDEKİ SİLAH ATÖLYESİNE BASKIN

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, evinde kurduğu atölyede kurusıkı tabancalara gerçek namlu takıp sattığı belirlenen 53 yaşındaki B.K., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Ulubatlı Mahallesi'nde bir evde kurusıkı tabancaların namlu takılarak mermi atar hale getirildiği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan teknik takip sonucunda belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada atölyeye dönüştürülen odada 20 kurusıkı tabanca, 123 mermi, 46 şarjör ve kurusıkı tabancaları dönüştürmekte kullanılan çok sayıda alet ele geçirildi. Namlu takılan tabancaların 600 liradan satıldığı öğrenilirken, gözaltına alınan B.K.'nin daha önce silah fabrikasında çalıştığı, ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak suçundan sabıkasının bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ele geçirilen malzemelerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Kozluk Batman PKK Politika Güncel Haberler

title