Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

KÜTAHYA'DA 54 KİŞİNİN UMRE'YE GÖTÜRME VAADİYLE DOLANDIRILDIĞI İDDİASIKÜTAHYA'da 54 kişi, bir turizm şirketinin kendilerini Umre'ye götürme vaadiyle dolandırdığını söyleyerek şikayetçi oldu.

KÜTAHYA'DA 54 KİŞİNİN UMRE'YE GÖTÜRME VAADİYLE DOLANDIRILDIĞI İDDİASI

KÜTAHYA'da 54 kişi, bir turizm şirketinin kendilerini Umre'ye götürme vaadiyle dolandırdığını söyleyerek şikayetçi oldu.

İddialara göre Kütahya'daki bir turizm şirketi, Umre'ye gitmek isteyen 54 kişiden 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında para aldı. Şirket yetkililerinin Ramazan ayı öncesinde kendilerini Umre'ye götüreceklerini belirttiklerini ancak daha sonra sürekli oyalandıklarını söyleyen 54 kişi Kütahya Valiliğine giderek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulundu.

Valilikten sonra cumhuriyet savcılığına da gidip şikayet dilekçesi vereceklerini söyleyen 63 yaşındaki Ali Özdemir şöyle konuştu.

"Ramazan umresine gitmek için yazıldım ve 3 bin 500 lira para verdim. 'Ramazana bir hafta kala götüreceğiz 'dediler. '21'inde gideceğiz' dediler olmadı. '25'i dediler' sonra 'vize alamadık' dediler. Sonra 'Ramazanın 5'inde' dediler. Şirket yetkilisinin oğlu, annesini devreye soktu. Anne bize 'Oğlum sizi götürecek şikayetçi olmayın' dedi, 'sabır edin' dedi bir hafta da annesi oyaladı. Pazar günü uçağa binecektik. Buradaki otobüsler pahalı diyerek Ankara'dan otobüs göndereceklerini söylediler o da gelmedi. Biz de şikayetçi olduk."

Zaide Çelik de 2 kişi için 8 bin lira yatırdığını söyleyerek, "Şirket bizi Umre'ye götürmedi. Sürekli oyalıyor. Yurt dışındaki oğlumun yanına gideceğim. Pasaportum şirkette olduğu için yurt dışına da çıkamıyorum" dedi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekipleri valilik önüne gelen kişilerle görüşüp bilgi aldı. 54 kişi, Valilikten sonra savcılığa şikayette bulunmak için adliyeye gitti.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Valilik önündeki mağdurlardan görüntüsü,

-Mağdurların ellerindeki belgelerin,

-2 kişinin konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

===========================================

KARTONLA YELPAZELİ AMELİYAT TARTIŞMASI

SAĞLIK Bakanlığı'na ait Ağrı Devlet Hastanesi'nde, iklimlendirme ve havalandırma sisteminin arızalanması sonrası ameliyathanede kartondan yelpaze kullanılmasına ait görüntüler tartışmalara yol açtı. Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ali Bulut, görüntülerin 1 ay öncesine ait olduğunu savunarak "Bir komplo ile karşı karşıyız" dedi.

Devlet Hastanesi ameliyathanesinde iklimlendirme ve havalandırma sisteminde geçen ay arıza meydana geldi. Devlet Hastanesi yönetimi de konuyu resmi yazıyla Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bildirdi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ali Bulut, bu nedenle Diyadin Devlet Hastanesi'ndeki kullanılmayan klimayı Ağrı'ya getirmek için çalışma yaptıklarını bildirdi. 4 ameliyathanede de durum aynı olduğu için bu süreçte acil dışındaki ameliyatların ertelendiğini anlatan Bulut, yönetimi güç durumda bırakmak için yelpazeli ameliyat görüntülerin çekildiğini ve servis edildiğini öne sürdü. Ali Bulut, şunları söyledi:

"Görüntüler, 1 ay önce acil biri ameliyatta alınmış. Ameliyatı yapan hekim arkadaşımız arkası dönükken birisi yelleme yapıyor. Birileri de görüntü çekiyor. Muhtemelen bu planlanmış birşey de olabilir. Şu an klimanın montajı bitti. Yarından sonra ameliyathane normal çalışmaya başlayacak. Art niyet zaten orada. O eski görüntüler kurgulanmış. Bir komplo ile karşı karşıyayız. Gerekli soruşturmayı başlattık. Bu olaya karışanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü Ağrı'da daha havalar ısınmış değil, yelpaze yapılacak kadar içeriler sıcak değil. Zaten önümüzdeki Ekim ayında Ağrı Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına taşınacak. Bu nedenle yeni bir klima yerine Diyadin'le sorunu çözmek istedik."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Ağrı Devlet Hastanesi başhekimlik makamı

-Ameliyathene ve yoğun bakım girişi

-Ağrı Devlet Hastanesi'nin dış görüntüsü

-Ağrı Genel Sekreterlik binası

-Yelpazeli ameliyat

Haber-Kamera: AĞRI,

====================================

Düzce Belediyesi'nden Yüksekova'da 500 aileye gıda yardımı

HAKKARİ'ye gelen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Yüksekova'da 500 aileye gıda yardımında bulundu.

Yüksekova'da 2016 yılında yaşanan çatışmalardan dolayı evlerin büyük hasar gördüğü Cumhuriyet, Göngür, Mezarklı ve Orman mahallelerinde incelemelerde bulunan Başkan Keleş, vatandaşlarla sohbet ederek, bazı ailelere de nakdi yardımda bulundu. Yüksekova'ya TIR'larla getirilen yardım kolileri, mahallelerde Başkan Keleş ve beraberindekiler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Başkan Keleş, "Çocuklarımız için oyuncak, gençler için futbol topu getirdik. Yardımları ailelerimize ulaştırdık. Evleri dolaşarak ailelerle sohbet ettik. Bu yardımlarımız durmayacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Başkan ve beraberindeki heyetle AK parti ilçe taşkilatını ziyaret etmesi

-Heyet daha sonra belirlenen ailelere gıda yardımını yapılması

-Çocuklara oyuncak verilmesi

-Ailere nakli yardımın yapılması

-Genel detaylar

-Başkan Keleş'ın konuşması

Haber: Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA(Hakkari), -

====================================

ÇUKURCALI GENÇ RESSAM, MEMLEKETİNİN SANATLA ANILMASINI İSTİYOR

VAN Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden geçen yıl mezun olan Erkan Kanat, evinin bir odasını resim atölyesine dönüştürdü. Kanat, bugüne terör olaylarıyla gündeme gelen memleketi Çukurca İlçesi'nin bundan böyle resim ve sanatla  anılmasını istediklerini söyledi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 10 nüfuslu bir ailenin çocuğu olan 25 yaşındaki Erkan Kanat, zor koşullarda kazandığı Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden geçen yıl mezun oldu. Kanat, kendi çabasıyla memleketi Çukurca'daki evinin bir odasını resim atöylesine dönüştürdü. Yağlı boya ve karakalem çizdiği resimlerine komşu ülke Irak'tan bile talep olduğunu anlatan Kanat, terör olaylarla gündeme gelen Çukurca'nın artık resim ve sanatla anılmasın istedğini söyledi. Hayalinin bir gün ünlü bir ressam olmak olduğunu da belirten Kanat şöyle konuştu:

"Annem ev hanımı, babam esnaf. Bu yeteneğimi çocukluktan beri gördüğüm her şeyi çizmeye başlayarak geliştirdim. Zaten küçüklüğümden beri resim öğretmenliğine hevesim vardı. Resim her zaman benim önceliğim oldu. Bütün imkansızlıklara rağmen terörün gölgesinde ben hep hayallerimin arksından koştum. Öğrenciyken iki kez resim sergisi açtım. İlk sergim Van büyük AVM de oldu. Sınıfça yaptık bu sergiyi. İkinci sergimi geçen yıl Çukurca da yaptım. Çukurca'nın kültürel değerlerini, dokusunu tarihi eserlerini yaptığım çalışmalarla gün yüzüne çıkarmaya çalıştım. Bu sergime özellikle Çukurca kaymakamı Mehmet Mut'un büyük katkıları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum."

Çukurcalı gençlere olanak verilmesini de isteyen genç ressam Kanat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çukurca çok yetenekli gençler var. Ama imkanları olmadığı için kaybolup gidiyorlar. Amacım bu yetenekli gençleri kazanmak için bir atölye yapmak ve en büyük önceliğim bu. Yetkililerden de destek bekliyorum. Bundan sonra bütün enerjimi Çukurcalı gençler için harcayacağım. Bugüne kadar hep terörle anılan Çukurca ilçemizin görülmeyen yüzleri var. Artık önceliğimiz o yüzleri birer ressam yapmaktır. Çukurca artık terörle değil, resimle, sanatla, sporla anılsın istiyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Resim atölyesine dönüştürülen oda

-Genç ressamın çizdiği resimlerden genel ve detay

-Emrah Kanat resim çizerken

-Detaylar

-Ressam Erhan Kanat ile röportaj

Haber: Şivan KAÇMAZ/ÇUKURCA(Hakkari), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Çukurca Ağrı Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title