Haberler

Davutoğlu, Mavi Marmara Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Aileleriyle Yemekte Buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ev sahipliğinde Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda düzenlenen yemeğe, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri, saldırıda yaralanan ve halen tedavi altında bulunan Uğur Söylemez'in ailesi ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, İHH yetkilileri, avukatlar ve bazı bakanlık yetkilileri katıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Songür'ün ailesi ise yemekte yer almadı. Bugüne kadar benzer toplantılara katılan Songür'ün oğlunun, yurt dışında bulunması nedeniyle toplantıya gelemediği belirtildi.

Yemeğin kesinlikle bir "pazarlık konusu" olmadığını vurgulandığı, etkinliğin aslında İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden önce, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Gazze ziyaretinin hemen sonrasında yapılmasının planlandığı ancak programın el vermemesi nedeniyle bugüne kaldığı öğrenildi. Ayrıca toplantının bir "aile yemeği" olduğuna işaret edildi. Kaynaklar, bu kadar geniş kapsamlı bir toplantının ilk kez yapıldığı belirtirken etkinliğin, "şehitlerin anısına yapılan bir şükran yemeği" olduğunu vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Marmara İsrail Politika Güncel Haberler

title