Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde çok kullandığımız ama hiç üretmediğimiz, çok tükettiğimiz ve az ürettiğimiz ürünleri üretmenin yollarını aramamız gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde çok kullandığımız ama hiç üretmediğimiz, çok tükettiğimiz ve az ürettiğimiz ürünleri üretmenin yollarını aramamız gerekiyor" dedi.

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nce (BİLSAM) düzenlenen "Küresel Kriz ve Türkiye Ekonomisi" konulu konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen Yılmaz, iş adamlarıyla Akkoza Otel'de sohbet etti.

Türkiye ekonomisine ilişkin gazetecilere değerlendirmede bulunan Yılmaz, Türkiye'de ekonomi yönetimi ve ekonomi politikalarının, 2002 yılından bu yana elde ettiği ivmenin devam ettiğini belirti.

Türkiye ekonomisinde son 2 yılda çok büyük ve yüksek bir büyüme görüldüğünü kaydeden Durmuş, şöyle konuştu:

"Bu büyümenin tadını aldık. Ancak bu bize cari açık olarak yansıdı. Şu anda bu cari açığı ilk defa kendi inisiyatifimizle krize neden olmadan kontrol altına aldık. Şu anda merkezi hükümetin özellikle teşvik uygulamalarıyla ilgili olarak aldığı kararlar da buna yöneliktir. Yani biz önümüzdeki dönemde çok kullandığımız ama hiç üretmediğimiz, çok tükettiğimiz ve az ürettiğimiz ürünleri üretmenin yollarını aramamız gerekiyor. Bu cari açık büyüme ödünleşmesinden kurtulmak için bunu yapmalıyız."

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer de her yıl kültür kuşağı konferanslar dizisi gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin değişik alanlardaki isimlerini vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

Toplantıya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Namık Şahin, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, KOSGEB Malatya Hizmet Müdürü Murat Seki, iş adamları ve bazı ilçelerin belediye başkanları katıldı.

"Küresel Kriz ve Türkiye Ekonomisi" konulu konferans, bu akşam gerçekleştirilecek.

Muhabir: Ensar Özdemir

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Durmuş Yılmaz Malatya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title