Haberler

CHP'li Mengü'nün Manisa Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Sarıgöl İlçesinde Kurulan Halk Pazarına Giderek Pazarcı Esnafının Sorunlarını Dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Sarıgöl ilçesinde kurulan halk pazarına giderek pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.

Önce partililerle kahvaltıda buluşan Şahin Mengü, partisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hiç kimseyle kişisel bir sorunu olmadığını, ancak partiye yönelik saldırılara karşı sessiz kalamayacağını dile getiren Mengü, eski milletvekili Hasan Ören'in "Attan inip, eşeğe binmem" sözünü de yadırgadığını söyledi. Mengü, "Demokrasi bir yarıştır. Verilen görev ne olursa olsun, ister muhtarlık, ister belediye başkanlığı, ister meclis üyeliği, isterse milletvekili olsun, her görev yapılmalıdır. Bu demokrasinin gereğidir. Birilerine kızıyorsunuz o halde bir dahaki kongreye kadar bekleyin. Ben tüm ilçe seçimlerine katılıyorum. Hiç bir başkana veya adaya destek olmuyorum. Herkes böyle yapmalı, neden mi? Çünkü parti içersinde ikilikler oluşmasını istemiyorum. 'O senin adamın, bu benim adamım' gibi bölünmeler ortaya çıkıyor. Birlik olalım. Her şeyden önce partimiz gelmektedir. Partimize sahip çıkalım. Demokraside en güzel olay seçilene saygı duymaktır" dedi.

Şahin Mengü, daha sonra ilçede kurulan halk pazarına giderek pazarcıların sorunlarını dinledi. Fiyatları tek tek sorarak pazarcının nabzını tutan Mengü, "Pazaryerinde hava sıcaklığı 40 derece. Pazarda kimse yok. Ben bununun sıcaklardan kaynaklandığını düşündüm. Ama tarlasından pazarına sebze getiren çiftçim bana, 'Vatandaşın cebinde para yok. Alım gücü yok, ondan pazara bile gelemeyen çok. Kahveye bile gidemiyoruz. Gitsek bile yanımıza bir tanıdık gelir diye korkuyoruz' diye dert yanması sorunun nedenini ortaya çıkarmıştır. Bu ne demektir, çiftçi kötü ise bu sanayiye kadar gider. Halkalardan birisi koptuğunda felaket olur. Bir evin temel direklerini çekin o ev yıkılır. İşte Türkiye'nin temeli olan çiftçiler perişan durumda. Çiftçinin elinden tutulmalıdır" şeklinde konuştu.

(VS-MY-ÖA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title