Haberler

Chp'li Koç'tan Japonya Resepsiyonu Değerlendirmesi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda yaşananlarla ilgili, "Yaşanan tablo hoş değildir, şık değildir ama Türkiye Cumhuriyeti hanedanlıkla, padişahlıkla yönetilmemektedir, hiç kimsenin özel konumunu"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda yaşananlarla ilgili, "Yaşanan tablo hoş değildir, şık değildir ama Türkiye Cumhuriyeti hanedanlıkla, padişahlıkla yönetilmemektedir, hiç kimsenin özel konumunu resmi temsil göreviyle birbirine karıştırmaması gerekir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığına Genel Merkez'de toplandı. Toplantı devam ederken basına açıklamalarda bulunan Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin belediye başkan adaylarını açıkladığı TBMM Grup toplantısıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Toplantıyı "tribün şovu" olarak niteleyen Koç, "TBMM Grup toplantı salonunu partisinin Genel Merkezi ya da kiralanan bir kapalı spor salonu haline getiren ve bunu bu şekilde kullanarak, partisinin belediye başkan adaylarını bir şov eşliğinde açıklama durumuna geldi, Sayın Başbakan. Ferhan Şensoy'un bir oyununda vardı; "Zorla değil ama mecburi' Başbakan'ın bu şovlarının da Türkiye'ye seyrettirilmesi zorla ama mecburi. Devlet baskısının, iktidar baskısının medyayı getirdiği nokta" diye konuştu.

Aralarında TRT 3-TBMM TV'nin de olduğu 30'a yakın televizyon kanalından Türkiye'nin bu şovu izlemeye mahkum edildiğini söyleyen Koç, "Bu iş şirazesinden çıktı. Siyasi eşitlik ortadan kalktı. Bir demokrasi zararlısının elinde ve kafasında devlet gücü, bir parti gücü haline getirildi" dedi.

-"ESER VE İCRAAT HIRSIZLIĞI"-

Başbakan'ın partisinin adaylarını klipler eşliğinde tanıttığını anımsatan Koç, "Bunları seyrederken sanırsınız ki bu coğrafya Recep Tayyip Erdoğan tarafından keşfedildi. Sanırsınız her taş üstüne konan taş hazret tarafından yerine getirildi. Sanırsınız ki Eskişehir'de son 15 yılda yaşanan tüm güzellikler bu eser ve icraat hırsızlığına soyunan bu tayfa tarafından hayata geçirildi" eleştirisinde bulundu.

-"CEMİL ÇİÇEK UYARI YAPMALI"-

Koç "Başbakan adaylarını tanıtmayacak mı, tanıtır. Partisinin beş yıldızlı Genel Merkezi var, orada tanıtır. Haddi hesabı olmayan parası, kaynağı var. Devletin verdiği paranın dışında çeşitli rant ilişkileriyle kendisine kaynak aktaracak bir sürü iş adamı, istediği yeri kiralar, istediği şekilde şovunu yapar" diye konuştu.

TBMM'nin bu tür gösterilerin yeri olmadığını belirten Koç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de bu konuda bir uyarı yapmasının gerektiğini kaydetti.

-"BAŞBAKAN'IN EŞLERİNİN RESMİ TEMSİL YETKİLERİ YOK"-

Koç, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a konuşması sırasında sözlü müdahale bulunması konusunda da değerlendirmede bulundu.

Koç, "Bunlar hoş olaylar değil. Bunların onaylanması, takdir edilmesi hiç kimse tarafından düşünülemez. Fakat genel diplomatik teamülleri de bir şekilde hatırlatma gerekir. Başbakan'ın Sayın eşlerinin resmi temsil yetkileri yoktur. Sosyal ortamlarda özel temsil konumları vardır. Yabancı devletlerin ulusal günlerinde büyükelçiliklerde yapılan resepsiyonlarda, o ülkenin büyükelçisi konuştuktan sonra davette buluna n en yüksek yetkili, resmi Türk davetli konuşur. Teamül budur" diye konuştu.

Resepsiyonda Türkiye'den Bakan düzeyinde temsilin olduğunu vurgulayan Koç, "Resmi sıfatı olmamasına rağmen Başbakan'ın Sayın eşlerinin konuşma yapması yadırgatıcı bir durum" dedi.

-"TÜRKİYE HANEDANLIKLA YÖNETİLMİYOR"-

Büyükelçiliğin diplomatik teamüllere göre Japonya'nın resmi toprakları olduğunu, orada Türk korumaların bir milletvekiline yaka paça saldırarak, darpa yakın eylemlerde bulunmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Koç, "Bir bakanın ulu orta hakarete varan sözler sarf etmesi de hoş değildir" diye konuştu.

Demokratik bir ülkede başbakanların eşlerinin, oğullarının, kızlarının temsil pozisyonunun dışında, resmi devlet görevlisi statüsü taşıyamayacaklarını kaydeden Koç, "Yaşanan tablo hoş değildir, şık değildir ama Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlettir. Diktatörlük, hanedanlık, padişahlıkla yönetilmemektedir. Kendilerini bu sıfatlarla hayal edenler olabilir, bugün olduğu gibi ama hiç kimsenin özel konumunu resmi temsil göreviyle birbirine karıştırmaması gerekir" dedi.

-ZEYİD ASLAN ÖRNEĞİ-

Koç, gazetecilerin Genç'le ilgili bundan sonra CHP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine ise, "Türkiye tek kişinin, tek ailenin, o ailenin mensuplarının her türlü resmi temsili üstlendiği bir yapı, bir krallık değildir. CHP ne yapar? Sayın Aslan'a (AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan) AKP ne yaptıysa onu yapar. TBMM'nin ortasında en ağza alınmaz küfürleri edenler AKP'nin süzgecinde nasıl değerlendirdiler? Kamer Genç bir küfür etmiyor. Bir sözlü tepki de bulunuyor" dedi.

-"TIRTIL OLSA ANKARA'DA GENELKURMAY'DAN ÇAYYOLU'NA KADAR OLAN METROYU KAZARDI"-

Koç, CHP'nin belediye başkan adaylarını ne zaman açıklayacağının sorulması üzerine CHP'nin kendi içinde sürecinin işlediğini, adayların kademe kademe değerlendirildiğini söyledi.

Koç, AK Parti'nin yeniden Ankara'ya aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı bir televizyon programında, "CHP'den Muharrem olsa iyi olur" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine de, "Tekrar aday olan bir belediye başkanı önce kendi yaptıklarının hesabını versin. Tırtıl olsa Ankara'da Genelkurmay'dan Çayyolu'na kadar olan metroyu kazardı şu ana kadar. CHP'nin adayı kim olursa olsun Ankaralı Melih Gökçek'ten, yolsuzluktan, çirkin siyasetten bıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Koç, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün Twitter hesabındaki "Ayasofya artık cami olarak Müslümanlar'ın ibadetine açılmalıdır" sözlerinin anımsatılması üzerine, bunun Aygün'ün kişisel görüşü olduğunu, CHP'de henüz bu konuyla ilgili bir değerlendirmenin yapılmadığını belirtti.

-ABD'YE GİDECEK GAZETECİ HEYETİYLE İLGİLİ SON DEĞERLENDİRME BU AKŞAM-

Koç, bir gazetenin Kılıçdaroğlu'nun ABD gezine davet edilmediği gerekçesiyle manşetten gösterdiği tepkiyi ise anlayışla karşıladıklarını ifade etti. ABD'ye gidecek heyetle ilgili son değerlendirmenin bu akşam saatlerinde yapılacağını aktaran Koç, "Ancak bazı yayın organlarının kendi imkanlarıyla muhabir ya da yazarlarının geziye eşlik etmesini sağlaması söz konusu. Bir aşırı duyarlılık yansıması var, anlayışla karşılıyorum ama hiç kimseye karşı bir ayrımcı tavır sergileme noktasında değildir, Sayın Genel Başkanının huyunu, iyi niyetini bildiğim için söylüyorum. Kesinlikle önyargıyla bir değerlendirme olmamıştır. Kırılanlar varsa ben özür diliyorum" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Koç Ak Parti Japonya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title