Haberler

CHP Heyeti Mardin'de

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Her gün yeni ölümlerle karşılaştığımız bu gündem içerisinde hiç kimsenin mutlu olması mümkün değil. Bir kez daha buradan barış çağrısında bulunuyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Her gün yeni ölümlerle karşılaştığımız bu gündem içerisinde hiç kimsenin mutlu olması mümkün değil. Bir kez daha buradan barış çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve partililerden oluşan heyet ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden heyet, burada iş adamları ve sanayicilerle görüştü.

Nazlıaka, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, bölgenin ve iş dünyasının sorunları ile terör olaylarını ele aldıklarını, iş dünyasına yönelik CHP'nin önerilerini paylaştıklarını söyledi.

Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini ifade eden Nazlıaka, parti olarak sosyal demokrasiyi içselleştirdiklerini, bu nedenle konuşma ve ifade özgürlüğüne önem verdiklerini vurguladı.

Bu tür toplantıların daha sık gerçekleştirileceğine işaret eden Nazlıaka, "Biz 3 milletvekili olarak görevlendirildik. Sayın Erkek'in yanı sıra bugün aramızda olmayan ancak bir sonraki çalışmamıza katılacak olan İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de heyetimizde yer alıyor" diye konuştu.

"Ekonomik sorunları Meclis'te gündeme getireceğiz"

"Bölgede bir yandan iş, AŞ derdinde olan bir halk, öte yandan da her geçen gün 'yarını nasıl kurtaracağım' diyen bir iş dünyası var. Onun için bizler elbette işsizlik sorunu olmak üzere yaşanan tüm ekonomik sorunları Meclis'te gündeme getireceğiz" diyen Nazlıaka, bölgede güvenlik sorunundan kaynaklı ekonomik problemlerin de yaşandığını ifade etti.

Nazlıaka, yaşanan çatışmaların sadece bölgenin değil, tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O nedenle burada yaşayan vatandaşlarımız ne hissediyorsa biz de onu hissediyoruz. Barışın olmadığı bir ortamda huzur ve refahtan bahsetmek mümkün değil. Onun için halk zaten 7 Haziran seçimlerinde, 'kavga, kargaşa istemiyoruz, uzlaşma, barış, birlik, bütünlük, dirlik istiyoruz' dedi. Birbirimizi anlamadığımız, aynı şeye ağlayıp aynı şeye gülmediğimiz sürece bu sorunları çözemeyiz. Dilerdik ki; 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü neşeyle geçirelim. Fakat biz yas tutarak geçirmek zorunda kaldık. Her gün yeni ölümlerle karşılaştığımız bu gündem içerisinde hiç kimsenin mutlu olması mümkün değil. Atılan her kurşun gider bir ananın yüreğini vurur. Bir kez daha buradan barış çağrısında bulunuyoruz."

Nazlıaka, çocukların ölmediği, huzur içerisinde yaşanan günleri kucaklamak istediklerini dile getirerek, bunda kararlı olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Aylin Nazlıaka Muharrem Erkek Mardin Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title