Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç."Ankara, İstanbul, Kayseri Başta Olmak Üzere Birçok Büyükşehir...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Ankara, İstanbul, Kayseri başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesinde yaşananlar ayyuka çıkmasına rağmen iktidara bağlı oldukları için haklarında en ufak bir soruşturma izni dahi"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Ankara, İstanbul, Kayseri başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesinde yaşananlar ayyuka çıkmasına rağmen iktidara bağlı oldukları için haklarında en ufak bir soruşturma izni dahi verilmiyor" dedi.

Haluk Koç, "Balya Belediyesi pazar yeri açılışı ve araçların hizmete sokulması" töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası ile ilgili sadece Balya'nın merkezinin değil, Balya'ya bağlı 43 köyün de Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz'in ve ekibinin hizmet anlayışı içerisinde değerlendirileceğini söyledi.

Belediyeciliğin dışarıdan bakıldığında kolay gibi gözüktüğünü dile getiren Koç, "Bir kişi seçilsin nasıl olsa oraya otursun, her şey yolunda gider olur ama belediye başkanının tuttuğu yola göre, o kent, o ilçe, o belde, çehre değiştirir. Yeni çıkan yasayla sadece Balya merkez değil artık, Balya'ya bağlı 43 köy de artık Dündar Başkan ve ekibinin hizmet anlayışı içerisinde değerlendirilecek. Bu yeni bir kavram olumlu yönleri var olumsuz yönleri var, ama yasa neyse bizler ona uyacağız" ifadelerini kullandı.

Belediyelere yönelik soruşturmalara da değinen Koç, şöyle devam etti:

"Ankara, İstanbul, Kayseri başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesinde yaşananlar ayyuka çıkmasına rağmen iktidara bağlı oldukları için haklarında en ufak bir soruşturma izni dahi verilmiyor. Buna karşı bozkırın tam ortasında Eskişehir'i bir dünya şehri yapan, bir sanat kültür şehri yapan, Yılmaz Büyükerşen'e karşı hemen bir baskı başlıyor. Antalya'da Mustafa hocaya karşı hemen bir baskı başlıyor. Değerli arkadaşlar biz particiliği yanlış yapıyoruz. Benim partimden hırsız olursa onu korurum. Benim partimin dışında bir sıkıntı görürsem üzerine giderim. Bu böyle değil, kul hakkı yiyen herkes bu ülkenin kanunları karşısında hesap vermek zorundadır. Bunları siz mutlaka değerlendireceksiniz. Önümüzdeki dönemde de Balya'da 43 köyün katılımıyla mutlaka Dündar Başkan veya adayımız kim olacak ise bunun başarısı için bizler de destek vereceğiz. Balyalı'lar da bu hizmetlerin karşılığını helal oylarıyla mutlaka karşılayacaklardır, buna da inanıyorum."

Daha sonra CHP İvrindi İlçe Teşkilatına gelen Koç, burada partililerle sohbet etti. "Şansızlığımız yada sıkıntımız şu. Bütün söylediklerimiz size doğrudan tabii iktidar partilerinin sözcülerinin aktarıldığı gibi aktarılmıyor" diyen Koç, "Bunu siz de biliyorsunuz, korkunç bir kelepçe altındayız. Benim muadilim, eşitim karşı tarafta Hüseyin Çelik. Beyefendi konuştuğu zaman yirmi kanal canlı yayın veriyor. Ağzından son kelimesine kadar ne çıkarsa veriyor. Biz de canlı yayın arabaları geliyor. Bir tanesi naklen veremiyor" ifadelerini kullandı.

Elinde piknik tüpü olan bir vatandaşın, "Siz o zaman hafif kalıyorsunuz. BDP bile nasıl bağırıyor. Tüm Türkiye'ye sesini duruyor. Siz CHP olarak sesinizi duyuramıyorsunuz-" sözleri üzerine Koç, şöyle konuştu:

"Doğru sen de haklısın. Elindeki tüpün parasını, sizin hakkınızı korumak için yeterince savunamıyoruz. BDP'nin niye sesi duyuruluyor. Ben de Türkiye'yi bölmek istesem, ben de Türkiye'nin canına ot tıkamak istesem, suyuna kibrit suyu dökmek istesem, ağzımı açtığım an haber olur. CHP'nin içini karıştırmak için bir milletvekilinin ağzından çıkan en ufak söz, on söz olarak büyütülüyor, büyütülüyor. Gece gündüz televizyonlarda bir tek bu tartışılıyor. CHP'nin resmi görüşünü açıklayan benim. Söylediğim çok ağır sözler var, çıkmıyor. ya birine küfür etmem lazım, günün konusu olsun. ya da bu partiye ihanet etmem lazım onlar için makbul adam olayım."

Koç, daha sonra partililerle ilçedeki esnafları ziyaret etti.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Emrah Elmas

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Haluk Koç İstanbul Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title