Haberler

CHP'den 'Cumhurbaşkanı Gül'e' Protesto

CHP Yönetimi, Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesi Halinde Protesto Etmeye Hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Abdullah Gül'le Görüşmelerinin Fayda Sağlamayacaklarını Belirtti.

-CHP Yönetimi, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde protesto etmeye hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Abdullah Gül'le görüşmelerinin fayda sağlamayacaklarını belirterek, Gül'ün Cumhurbaşkanı olması durumunda zorunlu ilişkiler dışında temaslarda bulunmayacaklarını söyledi.

CHP, Cumhuriyet resepsiyonlarına, Gül'ün dış gezilerine katılmayacak. CHP bu tavrını sadece önemli kriz hallerinde liderler toplantısına katılarak değiştirecek.

ANKARA (ANKA) - CHP Yönetimi, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde protesto etmeye hazırlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Abdullah Gül'le görüşmelerinin fayda sağlamayacaklarını belirterek, Gül'ün Cumhurbaşkanı olması durumunda zorunlu ilişkiler dışında temaslarda bulunmayacaklarını söyledi.

CHP, Cumhuriyet resepsiyonlarına, Gül'ün dış gezilerine katılmayacak. CHP bu tavrını sadece önemli kriz hallerinde liderler toplantısına katılarak değiştirecek.

Gül'ün adaylığı ilgili olarak CHP'nin görüşlerini açıklayan Genel başkan Yardımcısı Özyürek, "Cumhuriyet resepsiyonlarına katılmamız söz konusu değildir, sayın Gül'ün dış gezilerine katılmamız söz konusu değildir. Ama diyelim ki önemli bir kriz anında bir liderler toplantısı olursa ona elbette katılmamız gerekir" diye konuştu.

Özyürek, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Özyürek, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Anayasaya göre Cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin birliğini temsil etmek ve devlet organlarının uyumlu çalışmasını sağlamakla görevlendirildiğine işaret eden Özyürek, "Böylesine önemli görevleri olan bir makama seçilecek kişinin siyasal uzlaşmayla seçilmesi, ülkenin huzuru ve demokrasimizin gelişmesi açısından büyük yarar sağlayacaktır" dedi.

Abdullah Gül'ün "Milli Görüş" geleneğinden geldiğine dikkat çeken Özyürek, Gül'ün geçmişte yaptığı yazı ve konuşmalarının "Cumhuriyetin temel değerleriyle mutabık olmadığını" gösterdiğini kaydetti. Gül'ün Cumhuriyetin temellerini sarsacağını ileri süren Özyürek, şöyle dedi:

"Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi üyelerini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini, atamak ve dolayısıyla hakimlerin tayin ve terfilerin, rektörlerin atanması yetkisini eline geçiren Cumhuriyet karşıtı bir kişi rejimin geleceğini tehlikeye atacaktır."

-"DİN DEVLETİNE DÖNÜŞÜM HIZLANACAK"-

AKP'nin, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini, "Atatürk ilkelerine dayalı, laik, demokratik Cumhuriyete" karşı bir rövanşa dönüştürdüğünün görüldüğünü belirten Özyürek, "Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Türkiye'nin kültürüyle, ekonomisiyle, medyasıyla ve yaşam tarzıyla bir din devletine dönüştürülmesi süreci hızlanacaktır" uyarısında bulundu.

Özyürek, uzlaşma aranmadan AKP'nin tek taraflı dayatmayla Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı gösterdiğini savunurken, "Abdullah Gül'le görüşmenin herhangi bir yararının olmadığı sonucuna varılmıştır. Kaldı ki ilk Cumhurbaşkanlığı adaylığında Gül, partimizi ziyaret etmiş ve kendisine o zaman da kendisine görüşlerimizi aktarılmıştır. O günden bu güne görüşlerimizde hiçbir değişme olmadan sayın Gül'ün tekrar aday olmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

-"ZORUNLU İLİŞKİ DIŞINDA TEMAS YOK"-

Özyürek, AKP Hükümetinin ve Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Abdullah Gül'ün, bütün uygulamalarını "Atatürk ilkeleri ve laik Cumhuriyet" açısından dikkatle izleyeceklerini, uyarılarını kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi. Özyürek, CHP'nin Cumhuriyet birikimlerini korumak için görevini yapacağını vurguladı.

Mustafa Özyürek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. CHP'nin şu aşamada Genel Kurul'a girme gereği duymadığını ifade eden Özyürek, Abdullah Gül'ün randevu talebini de geri çevirdiklerini söyledi.

Özyürek, zorunlu ilişkiler dışında Gül'le temaslarda bulunmayacaklarını söyledi. Özyürek, "Cumhuriyet resepsiyonlarına katılmamız söz konusu değildir, sayın Gül'ün dış gezilerine katılmamız söz konusu değildir. Ama diyelim ki önemli bir kriz anında bir liderler toplantısı olursa ona elbette katılmamız gerekir" diye konuştu.

-"MHP'YE ELEŞTİRİ"-

MHP'nin Genel Kurul'a girme kararının yanlış olduğunu ifade eden Özyürek, 367'nin amacının zorluk çıkarmak değil, uzlaşmayı sağlamak olduğunu kaydetti. Özyürek, "MHP 367'yi hemen bulmalarına yardımcı olacaklarını açıklamamış olsaydı sayın Başbakan daha önce söylediği 3-4 isimle muhalefet partilerini ziyaret edeceğim anlayışı doğrultusunda kesinlikle bir uzlaşı arayışına girecekti. Ancak MHP'nin baştan böylesine bir karar vermiş olması, işlerini kolaylaştırmıştır" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title