Haberler

Çevre Dostu Okul Platformu Nasıl Kurulur?

Güncelleme:

Dojop, çevre dostu okul oluşturmak isteyenler için bir dizi öneri sundu.

Düşük güç tüketimi sayesinde çevre dostu olan bir yapıya sahip ve ülkemizde birçok eğitim kurumunda da kullanılan NComputing cihazlarının Türkiye distribütörü Dojop, çevre dostu okul oluşturmak isteyenler için bir dizi öneri sundu.

Bilgisayarlar artık sadece iş dünyasının değil eğitim sürecinin de vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Birçok okulda bilgisayar dersleri ve laboratuvarları bulunuyor. Bilgisayar kullanımının bu derece artması, bu cihazların çevreye verdikleri etkiyi de akla getiriyor.

Bilgisayarlar ve diğer teknolojiler geleneksel olarak çok fazla elektrik tüketir, ısı yayar, havalandırma sistemine ihtiyaç duyar ve hatta tehlikeli atıklar içerirler.

Bilgisayarlı eğitim ile çevreyi koruma arasındaki dengeyi oluşturmak için belli yöntemler kullanılabiliyor. Çevre dostu teknoloji kullanan okul olabilmek için, okul çalışanlarına ve öğrencilere gelişmiş teknoloji kaynaklarını kullanmalarını sağlarken elektrikten tasarruf sağlamak ve aynı zamanda çevre üzerindeki etkiyi de azaltmak mümkün.

Dojop'un hem çevreye duyarlı, hem de en son teknoloji kullanan bir okul platformu kuranlara tavsiyeleri şunlar:

- Eski model UPS'leri daha verimli modellerle değiştirebilirsiniz.

-Fiziksel server sayısını ve soğutma maliyetlerini azaltmak,yerden tasarruf etmek için Serverları sanal işletim sistemleri kullanarak sanallaştırma programları içerisinde oluşturabilirsiniz.

-Uzaktan yönetim ve serverların uzaktan görüntülenebilmesi yöntemlerini kullanarak teknik destek ve problem çözme zamanınızı azaltabilirsiniz.

-Her ünite başına daha az enerji kullanan ve daha etkili depolama yapmanızı sağlarken yönetimin daha kolay olduğu çözümü kullanarak depolamayı birleştirebilir ve sanallaştırabilirsiniz.

-Her fiziksel server'da sanal ortam içinde çoklu sanal serverlar kullanarak enerji tasarrufu sağalayan serverlar'a geçebilirsiniz.

-Enerji Star ödülüne sahip printerları alabilirsiniz.

-LCD monitörleri kullanabilir ve daha çok enerji tüketen CRT monitör sayısını aşama aşama azaltabilirsiniz.

-Tüm ink jet printer'lar iptal ederek network tabanlı lazer printer ve fotokopi makinaları kullanabilirsiniz.

-Birçok noktadaki bilgisayarın belli bir saatte otomatik olarak kapanması sağlayabilirsiniz.

-Geri dönüşümlü toner ve printer kartuşu kullanabilirsiniz.

-Teknolojik donanımları geri dönüştürmek, tekrar kullanmak ve değerlendirmek için kurallar belirleyebilirsiniz.

-Mümkün olduğunca çok parçayı tekrar kullanmaya çalışan ve çevre uygulamalarından sorumlu olanı sertifikalandıran şirketlerle birlikte teknolojik donanımları elden çıkartarak geri dönüşüm sağlayabilirsiniz.

-Birçok uygulamanın uzaktan kurulumu ve yönetimi sayesinde bilgi işlem teknisyenlerinin zamandan tasarruf etmelerini sağlayabilirsiniz.

-Tarayıcı miktarını arttırarak dökümanlar elektronik ortamda saklanabilir ve formlar elektronik ortamda doldurtulabilir.

-NComputing Erişim Cihazlarının öğrencilerin bilgisayar kullanımını arttırmak için yoğun kullanımını sağlayabilir, böylece okulun kısıtlı bütçesinin klasik bilgisayarların alımı sonrasında ortaya çıkan yenileme,bakım ve elektrik maliyetlerini azaltarak tasarruf ettirebilirsiniz.

-Öğrencilerin çok miktardaki bilgisini velilerine iletebilmek için kağıt doküman kullanmak yerine online bilgilendirme sistemlerini kullanabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title