Haberler

Cep Vergilerinde İndirim 2009'a Kaldı

Seçim Ekonomisinin Bozduğu Mali Dengeleri Düzeltmek İçin Ek Tedbir Zorunluluğu Doğan Hükümet Önemli Gelir Kalemi Olan Özel İletişim Vergisinde Söz Verdiği İndirimi, 2009 Yılına Erteledi.

Seçim ekonomisinin bozduğu mali dengeleri düzeltmek için ek tedbir zorunluluğu doğan hükümet önemli gelir kalemi olan özel iletişim vergisinde söz verdiği indirimi, 2009 yılına erteledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, indirimle ilgili çalışmaların tamamlandığını, 2008 yılında indirim kararının alınacağını, 2009 yılında da uygulamayı başlatacaklarını açıkladı.

Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen “İletişimin Dünü ve Bugünü” konulu panele katılan Binali Yıldırım, Telekomünikasyon sektörünün 2004 yılı başından itibaren serbestleşmeye başladığını kaydetti. Serbestleşme döneminin başlamasıyla birlikte Türk Telekomünikasyon Kurumu’nun yetkilendirdiği işletmeci sayısının 126’dan 236’ya yükseldiğini ifade eden Yıldırım, “Serbestleşme ile birlikte sektöre olan ilgili giderek artıyor. O dönemde 10-12 milyar dolar olan bilgi-iletişim sektörünün pazar büyüklüğü giderek artmaya devam etmiş, 22.5 milyar dolar seviyesine yükselmiştir. Büyüyen pazar payı içerisinde bilişimin payı ise 6 milyar dolara ulaşmıştır” diye konuştu.

Sabit telefon hizmetlerinin abone sayısının hane bazında yüzde 97, nüfus bazında ise yüzde 26 olduğuna dikkat çeken Yıldırım, mobil hizmetlerini ise nüfusun yüzde 82’sinden fazla olduğunu söyledi. 60 milyon vatandaşın cep telefonu kullandığına işaret eden Yıldırım, serbestleşme ile bunun daha da artacağını kaydetti.

İletişimin pahalı olduğu eleştirilerine de yanıt veren Yıldırım, ADSL fiyatlarında Türkiye’nin Avrupa’nın en ucuz ülkeleri arasında yer aldığını ifade etti. “Türkiye ne Avrupa’nın ne de dünyanın en pahalı ülkesi değil” diyen Yıldırım, bu bilginin yanlış ve maksatlı bir bilgi olduğunu belirtti.

VERGİ İNDİRİMİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

İletişim vergisinin yüksek olduğunu ve bunun olağanüstü şartlardan kaynaklandığını hatırlatan Yıldırım, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminden sonra yaraların sarılması için vergilerden en büyük payı iletişim ve ulaştırma sektörünün aldığını kaydetti. Bu vergilerin zaman içinde kalıcı hale geldiğinin altını çizen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünyada hem vergi kalemlerinin adedi bakımından hem de vergilerin kümülatif toplamları bakımından en pahalı ülke konumundayız. Buna rağmen bilişim iletişim çok hızlı gelişiyor. Eğer vergileri de aşağı çekersek bu gelişmenin daha da hızlanır. 2006 yılında Başbakan Erdoğan, vergi indirimi yapılacağını açıklamıştı. Biz tüm çalışmalarımızı, çalışmalarımızı tamamladık. Bütçe imkanları dikkate alınarak iletişimde de vergi indirimi mutlaka mutlaka azaltılması gerçekleştirilecektir. Bunun için 2008 yılında bunun kararını vereceğiz. 2009’da da uygulamaya başlayacağız.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title