Haberler

Büyükşehir’de İhtisas Komisyonları Belirlendi

Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis Toplantısında Bir Yıl Boyunca Görev Yapacak İhtisas Komisyonu Üyeleri Seçildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında meclis başkanvekilleri, encümen üyeleri ve bir yıl boyunca görev yapacak ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi belediye binasında gerçekleştirilen meclis toplantısında yatırım ve hizmetler hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

Bursa'nın raylı sistemle ilgili önemli ihtiyaçlarından biri olan 8 kilometrelik Bursaray Kestel hattının ihalesinin gerçekleştirildiğine işaret eden Başkan Altepe, "Bursa raylı sistem açısından Türkiye'de çok önemli bir konumdadır. Devam edilecek ve yapılacak hatlarla birlikte Bursa raylı sistemde daha da ciddi bir konuma gelecektir. Hedefimiz Kestel hattını başladıktan sonra 1,5 yıl içerisinde hizmete açmaktır. 2 yıl içinde Bursa 31 kilometrelik raylı sistem hattı ile kentin bir ucundan diğerine ulaşabilecektir" dedi.

Cumhuriyet Caddesi Mayıs ayında tamamlanacak

Cumhuriyet Caddesi ile ilgili çalışmaların hızla sürdüğüne dikkati çeken Başkan Altepe, tarihi çarşı, hanlar bölgesinin ortasından geçecek nostaljik tramvayın, kent merkezine prestij kazandıracağını söyledi. Başkan Altepe, Mayıs ayı içerisinde nostaljik tramvayın hizmete açılacağını kaydetti. Öte yandan Emek Kavşağı ile ilgili çalışmaların da tamamlanma aşamasına geldiğine işaret eden Başkan Altepe, şehrin merkezindeki Orhangazi altgeçidinin de kullanıma açıldığını, çevre düzenlemelerinin devam ettiğini ifade etti.

Bu arada şehir merkezindeki otopark ihtiyacına önemli ölçüde cevap veren Bıçakçılar Çarşısı otoparkının otomatik katlı otopark haline getirildiğini belirten Başkan Altepe, Bursa'nın Anayasası olarak kabul edilen 1/100000'lik Çevre Düzeni Planı'yla ilgili çalışmaların akademisyenlerle ve konusunda uzman kişilerle sürdürüldüğünü dile getirdi.

Meclis toplantısında 56 madde ve 27 adet önerge de görüşülerek karara bağlanırken, Meclis Başkanvekilleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyeleri de yapılan açık ve kapalı oylamalarla belirlendi.

Yapılan oylamalarda Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Recep Demirhan, ikinci Başkanvekilliğine Mustafa Altın seçildi.

Aylin Uyar ve Atilla Ödünç, Belediye Meclisi asil divan katipleri, Orhan Şahin ve Murat Ay yedek divan katipleri olarak belirlendi.

Encümen üyeliğine Abdullah Karadağ, İsmail İpçi, Ali Hasan Yoluç, Hulusi Turan

Münir Eroğlu seçildi.

Yapılan açık oylamalarda 9 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonu Hasan Makasçıoğlu, Şevki Çelik, Münir Eroğlu, İsmail Kuş, Necmettin Ekinci, Atilla Ödünç, Mahir Gencer, Erhan Özekin, Dinçer Yeni'den oluştu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine Recep Demirhan, Mustafa Altın, Celal Demir, Murat Ay, Atilla Ödünç, Osman Ayradilli, Şükrü Aksu seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu Kartal Saldırış, Aylin Uyar, Muhammed Yavuz Ünlü, Murat Ay, Hulusi Turan, Recep Tanlak, Ceyhun İrgil, Turgay Erdem'den oluştu.

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Necmettin Ekinci, Derya Bulut, Hasan Makasçıoğlu, İsmail Kuş, Münir Eroğlu, Ceyhun İrgil, Recep Tanlak'tan, oluşurken

Ulaşım Komisyonu'na Hikmet Aydoğdu, İsmail Kuş, Necmettin Ekinci, Derya Bulut, Kartal Saldırış, Ali Karamık, Necdet Ersoy seçildi.

Hukuk Komisyonu, Refik Yılmaz, Recep Koygun, Orhan Şahin, Servet Büyükpoyraz, Muhammed Yavuz Ünlü, Abdullah Karadağ, Necdet Ersoy, Özden Doğan, Mehmet Temirtaş'tan oluştu.

Sosyal İşler ve Turizm Komisyonu Kartal Saldırış, Aylin Uyar, Mustafa Altın, Necmettin Ekinci, Celal Demir, Özden Doğan, Zafer Cemal Ülgen'den oluştu.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title