Haberler

Bodrum'da Kobaniye Destek Eylemi

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Eğitim-Sen tarafından 'Kobani Yalnız Değilsin' adı altında düzenlenen eylemle IŞİD'in Kobani'ye saldırısı protesto edildi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) tarafından ' Kobani Yalnız değilsin' adı altında düzenlenen eylemle IŞİD'in Kobani'ye saldırısı protesto edildi.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki eyleme Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 öğretmen katıldı. ' Kobani halkı yalnız değildir', 'Savaşa değil eğitime bütçe', 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' ve 'Her direniş bir uyanış diren Kobani uyan Türkiye' yazılı dövizlerle taşıyan grup, 'Direne direne kazanacağız', 'Yaşasın halkların kardeşliği' ve 'Katil IŞİD' sloganları attı. 30 Polisin uzaktan sessizce izlediği eylemde Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği adına açıklama yapan Ahmet Paksoy, "IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları yoğunlaşmakta. Binlerce insan katliam tehlikesi ile karşı karşıya kalırken bunu IŞİD'in herhangi bir destek almadan gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bugüne kadar katil IŞİD çetelerini besleyip, destekleyenlerin Ortadoğu'da yaşanan ve önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusu olacaklardır. IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm eğitim ve bilim emekçilerini seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi. Paksoy'un açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kobani Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title