Haberler

BM Toplantısında Gaziantep Büyükşehir Etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Savaş Mağdurları-Kadın ve Çocuklar konulu panel düzenleneceği bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Savaş Mağdurları-Kadın ve Çocuklar konulu panel düzenleneceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) ilk kez 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği Dünya İnsani Zirvesi kapsamında gerçekleştirilecek panelde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin tarafından, Gaziantep halkı ve yerel yönetimlerin savaş mağduru kadın ve çocuklar için yaptığı çalışmaları anlatacak. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli A Salonunda saat 16: 30'da Prof. Dr. Aşkın Asan'ın moderatörlüğünde başlayacak olan panelde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Prof. Dr. Murat Ali Yülek ve Prof. Dr. Edibe Sözen konuşmacı olarak yer alacak.

PANELİN MESAJI: SURİYE'DE İÇ BARIŞIN SAĞLANMASI

Panelde, tecrübe paylaşımları yapılarak, kamu kurumları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlar için değişen ihtiyaçlar, çıkarılan dersler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirici bir kanal oluşturmak hedefleniyor. Ana mesajı Suriye'de süren iç savaşa son verilmesi ve barışın sağlanması olarak belirlenen etkinlikte, eğitim, sağlık, sosyal uyum ve istihdam konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaklaşımı katılımcılara anlatılacak. Panelde, KADEM'in hazırladığı Savaş Mağduru Suriyeli Mülteciler ile ilgili video ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve şehrin genel durumu ile belediyenin sosyal hizmet modelini anlatan bir kısa film gösterimi de gerçekleştirilecek. Kamu sektörü ve üniversiteyi bir araya getiren panelde, savaştan dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan kadın ve çocukların sorunlarına dikkat çekilmesi de amaçlanıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Fatma Şahin İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title