Haberler

Bilecik Valisi Büyükakın Tartışmaların Maksadı İsim Değişikliği Değildirek

Bilecik Valisi Büyükakın Tartışmaların maksadı isim değişikliği değildirEKBELEDİYE BAŞKANI YAĞCI'NIN AÇIKLAMASIVali Tahir Büyükakın'ın Bilecik'in adının 'Ertuğrul' olarak değiştirilme önerisi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı da görüşlerini açıkladı.

Bilecik Valisi Büyükakın Tartışmaların maksadı isim değişikliği değildirEK

BELEDİYE BAŞKANI YAĞCI'NIN AÇIKLAMASI

Vali Tahir Büyükakın'ın Bilecik'in adının 'Ertuğrul' olarak değiştirilme önerisi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Selim Yağcı da görüşlerini açıkladı.

Bilecik Belediye Başkanı Ak Parti'li Selim Yağcı düzenlediği basın toplantısında, Bilecik'in dirilişin, kuruluşun, kurtuluşun beşiği bir şehir olmasından gurur duyduklarını söyledi. Yağcı şöyle devam etti

Sayın Valimiz görüşünü ifade ederken Bilecik'in en önemli marka değeri olan, günümüzde de artık dizilerle tarihe canlı bir dönüşün olduğu dönemde de bilinen bir değeri, şehrimize adapte ederek şehrimizin marka değerini bir üst kademeye çıkartma noktasında bir teklifi ortaya koydular. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu şehrimize geldiğinde de bu konuya ilişkin bir gündem oluşmuştu. Biz Ertuğrul ismini isterken 1920'den beri sahip olduğumuz Bilecik isminden de gocunduğumuz yok. Biz ne Bilecik'ten vazgeçeriz ne Ertuğrul'a olan arzumuzdan vazgeçeriz. Sayın Davutoğlu'nun şehrimize geldiği zaman kendisine Ertuğrul'un isim hakkını istediğimizi söyledik. 'Bilecik'e Ertuğrul ismini de koyalım evet ama Bilecik'i de yok etmeyelim' dedi. Bütünleşmiş şehir uygulamasının hayata geçirilmesi durumunda şehir isminin değiştirilmesi konusunun gündeme gelmesinin daha faydalı olacağına inandığını belirten Selim Yağcı, Bütünleşmiş şehir kapsamı gerçekleşirse, Bilecik il merkezinin ismini kaldıralım Ertuğrul koyalım demek çok doğru bir yaklaşım olmaz kanaatindeyim. Ertuğrul'u Bilecik ismiyle birlikte kullanma noktasında hem geçmişimizle günümüzü bağdaştırma noktasında iyi olabilir. Bilecik, 3 defa işgal görmüş ve gazi olan bir şehirdir. Ertuğrul'u Gazi ile birlikte olarak Gazi Ertuğrul veya Ertuğrul Gazi olarak bütünşehir anlamında, şehrin genelinin Ertuğrul koyup merkezin ismini Bilecik olarak koymak veya Bilecik merkezi Ertuğrul Gazi olarak koyup şehrin genelini Bilecik olarak koymak yasal düzenleme anlamında çok daha makul olabilir diye düşünüyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Gazi Selim Yağcı Ak Parti Bilecik Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title