Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler, Priyeko Kültür Merkezi'nin Temel Atma Törenine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek’te sürdürdüğü temasları çerçevesinde geçtiği Visoko kentinde, Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılacak Priyeko Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek'te sürdürdüğü temasları çerçevesinde geçtiği Visoko kentinde, Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılacak Priyeko Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı İşler, Visoko'nun Moştre beldesinde "TİKA" sağlık merkezinin açılışı sonrasında, bu açılışa katılan davetlilerle birlikte Visoko'nun kardeş belediyesi olan Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılacak Priyeko Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Törende İşler'in yanı sıra, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç ve Ankara'nın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile çok sayıda Visoko sakini de yer aldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, törende yaptığı konuşmada, Bosna Hersek ve Türkiye halklarının kardeş olduğunu ifade ederek, "Aramızdaki kardeşlik ilişkileri yüzyıllarca zaman dilimine dayanıyor. Aslında kısa bir fetret dönemi geçirdik. Gönlümüz beraber olsa da biraz da birbirimizden ayrı kaldık. Yıllardır devam eden bu kardeşliğimizi iki yerel idare olarak bugün bir kez daha tarihe not düşerek bir iz bırakıyoruz. Altındağ Belediyesi, Ankara'nın merkez bir belediyesi ve Visoko bizim tek kardeş belediyemiz. Yaklaşık 1 yıl önce Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Visoko'yla kardeş belediye olduk. Kardeşliğimiz sözde kalmayacak ve kardeşliğin gereğini yapacağız inşallah" diye konuştu.

Tiryaki'nin konuşması sonrasında Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve beraberindekiler, kültür merkezinin ilk temelini attı. Ağustos ayında açılışının yapılması planlanan kültür merkezinde sinema ve konferans salonları ile kütüphane olacak. - VİSOKO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Emrullah İşler Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title