Haberler

Bartın: Sp Genel Başkan Yardımcısı Ayhan'dan Basın Toplantısı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Bartın İl Teşkilatı'na yaptığı ziyaret sonrasında bir basın toplantısı düzenledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Bartın İl Teşkilatı'na yaptığı ziyaret sonrasında bir basın toplantısı düzenledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, İl Başkanı Ünal Yurtbay, Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç ve teşkilat üyelerinin de katılımı ile parti binasında yapılan basın toplantısında hükümeti eleştiren Ayhan, AK Parti'nin olumlu hiçbir projeye imza atmadığını iddia etti. Bartın Valisi İsa Küçük'ten Bartın ile ilgili olarak bilgiler de aldığını belirten Ayhan, "Bartın'daki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Bartın ekonomisi yıllardır acı çekiyor. Ekonomi, taşkömürüne dayalı olduğu için buralara da yatırım yapılmaması sıkıntı oluşturuyor. Türkiye 1980 yılından itibaren kömür ithalatına başlamıştır. Kömür üretiminde modernizasyon ve teknoloji kullanılmadığı için kömür üretimi gerilemiş bulunmaktadır. Türkiye taşkömürü işletmesinde yıllık üretim 3 milyon ton, ithal edilen kömür ise 15 milyon tondur. Türkiye her yıl kömür ithalatına 1 milyar dolar ödüyor. Kömür sahalarına yatırım yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

Ayhan son olarak, kömür işletmelerine 25 trilyonluk yatırım yapılmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title