Haberler

Bakan Çelik, Aynı Mahalleden 14 Şehit Veren Aileleri Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Aynı mahalleden 14 şehit veren Köseler köyündeki aileleri tek tek ziyaret eden Çelik'e, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Engin Bilgili de eşlik etti. Çelik, "76 milyona bu acıyı yaşattılar, kim yaşattıysa hepsi aydınlanacak" dedi.

"DEMEK Kİ ÇOK KÖKLÜ KARARLAR ALMAK GEREKİYOR"

Ocaklardaki denetimlerle ilgili aileleri aydınlatan Bakan Çelik, "Yanlış ve suçlu ortaya çıkarsa yüreklere su serpeceğiz. İşçilerle birebir de görüştüm. Evini geçindirmek mecburiyetinde olduğu için bazı şeyleri söylemiyorlar. Bunlar çok tehlikeli iş yerleri. En ufak hata görmezden gelinince bedeli ağır oluyor. Yanlışlar görür görmez anlatılır, ihbar edilirse bu tür hataları da en aza indirgeriz. Ocaklar denetleniyor, her ocakta 24 saat gelişmeleri takip eden uzmanlar var. Düzenlemeler var, iyileştirmeler var. Bu ölümler olduğuna göre demek ki çok köklü kararlar almak gerekiyor" dedi.

"SADECE KANUN ÇÖZMÜYOR BİRAZ DA VİCDAN OLACAK"

Ailelere sosyal güvenlik kurumu yetkililerinin geleceğini söyleyen Çelik, ölüm aylıklarının bir an evvel bağlanacağını iletti.

Hukuki olarak da gereken her şeyi yapacaklarını söyleyen Çelik, "Üzerimize düşeni yapacağız, bunu bilin ve zaten de göreceksiniz. Ama bunları kanun çözmüyor sadece, biraz da vicdan olacak. Bir insanı bir yerde çalıştırıyorsan denetlemek, gerekenleri yapmak herkesin görevi. Kendine bir sor bakalım. Senin gördüğün bir vicdansızlık var da söylemiyorsan olur mu, üzerimize düşeni yapmalıyız" diye konuştu.

Taşeron işçilerin çalışmasıyla ilgili sorunlarını ileten ailelere Bakan Çelik, "Manisa'da işçilerle görüştük. Farklı bir taktik uygulanıyormuş. Ama ne yazık ki bunlar ihbar edilmiyor. Çalışma esnasında birisi dese ki 'şu işte hile var' gereken yapılacak. Bunların ihbar edilmesi lazım. Ama ekmek parası için kimse söyleyemiyor. Ama şimdi her şey ortaya çıkacak" dedi.

Aynı madende bir işçinin kolunun koptuğunu, tazminat davası açtığını ancak hiçbir sonuç çıkmadığını ileten Çelik, "Böyle bir şey olamaz. Bu arkadaşla görüşerek konuyu çözelim" şeklinde konuştu.

Çelik, Şerif Gezgin'in 3 yaşındaki oğlu Ali Gezgin'i kucağına alarak sevdi ve işitme engeli bulunan küçük çocuğun sağlık sorunlarının çözülmesi için gerekenlerin yapılacağını aktardı.

Bakan Çelik, daha sonra oğlu Muhsin Taş'ı kaybeden baba Halil İbrahim Taş'ı evinde ziyaret ederek taziyede bulundu.

Soma'daki facianın Türkiye'nin kalbini yaktığını, 76 milyon insanın kalbinin buradaki insanlar için attığını belirten Bakan Çelik, "Üzerimize düşeni yapacağız, bunu göreceksiniz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Faruk Çelik İzmir Soma Politika Güncel Haberler

title