Haberler

Baba Erşek: Çocuğumun Hastane Kapısında Ölmesi Acımı İkiye Katladı

İdil'de getirildiği hastanede oda olmadığı iddiasıyla bekletildiği ambulansta hayatını kaybeden 2 yaşındaki Muhammed'in babası Abdulselam Erşek, "Çocuğum hastanenin içinde ölseydi bu kadar acı duymazdım." dedi

Şırnak'ın İdil ilçesinde rahatsızlanan ve sevk edildiği hastanede oda olmadığı iddiasıyla hastane kapısında bekleyen ambulansta hayatını kaybeden 2 yaşındaki Muhammed Erşek'in babası Abdulselam Erşek, çocuğum hastanenin içinde ölseydi bu kadar acı duymazdım ancak çocuğum hastane kapısında öldü" dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, rahatsızlandıktan sonra sevk edildiği hastanede boş oda olmadığı gerekçesiyle hastane kapısı önünde bekleyen ambulansta hayatını kaybeden Küçük Muhammed için Yeni Mahalle'deki evlerinin önünde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında taziyeleri kabul eden acılı baba Abdulselam Erşek, "Çocuğum hastanenin içinde ölseydi bu kadar acı duymazdım ancak çocuğum hastane kapısında öldü" dedi. İdil Devlet Hastanesi'nde hiç kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini iddia eden acılı baba Abdulselam Erşek, çocuğunun ilgisizlikten öldüğünü iddia etti.

Yaşanan olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan baba Abdulselam Erşek, Muhammed gece saat 23.00 kadar gayet sağlıklı bir şekilde evde oynuyordu ve onun hasta olduğunu gösteren bir halini de gece görmedik. Sabaha karşı çocuğun ağlama sesi ile uyandığımızda çocuğun ateşinin olduğunu ve biraz kustuğunu fark ettik. Çocuğun böyle olduğunu görünce hemen İdil Devlet Hastanesi acil servisine götürdüm. Acil servisteki doktorlar bize gündüz hastalara bakmadıklarını ve bir çocuk uzmanına çocuğumuzu götürmemizi söyledi. Biz de acil servisteki doktorların söylediği gibi hemen bir çocuk uzmanına başvurduk ancak önümüzde bekleyen çok hasta olduğu için bir müddet bekledim. Çocuğumun durumunun düzelmediğini görünce daha fazla dayanamayıp poliklinik girişindeki sekretere; 'çocuğumun çok hasta olduğunu ve bizi doktorla görüştürmesini' rica ettim ancak sekreter bize 'herkes sizin gibi hasta. Siz de sıranızı bekleyin' deyince ben de bunun normal olduğunu düşündüm ve sıramda bekledim. Bir müddet daha poliklinik kapısında bekledikten sonra çocuğumu uzman bir doktora gösterebildim ve doktor çocuğun çok hasta olduğunu ancak hastalığının teşhis edilebilmesi için bu tetkikleri biran önce yapmamızı istedi. Fakat tetkikleri çekmemize ve çocuğun durumunun acil olmasına rağmen sonuçları öğleden sonra aldık ve hemen doktora gösterdik. Çocuğun çekilen tetkiklerinde hastalığının Meningokoksemi hastalığı olduğu, hastalığın bulaşıcı olduğunu ve çocuğun tam teşekkülü bir hastanede hemen tedavi altına alınmasının gerektiğini ve çocuğu acilen Batman, Mardin, Diyarbakır gibi bir yere götürmemizi istedi. Bunun üzerine ben de çocuğumun başka bir hastaneye doktor gözetiminde sevki için ambulans talebinde bulundum ve acil servisteki doktorlar 112 acil servisi arayıp ambulans istedi. Ancak istenilen ambulans saatlerce gelmeyince yaşadığım acı ikiye katlandı." dedi.

Saatler sonra beklenilen ambulansın gelmesiyle saat 19.00 sıralarında İdil'den Diyarbakır'a doğru yola çıktıklarını ifade eden baba Erşek, Diyarbakır'da Çocuk Hastanesi'ne geldiğimizde hastane yetkilileri 'hastanede yer olmadığı için hastayı kabul etmeyeceklerini ve durumunuzdan bilgilerinin olduğunu ancak başka bir hastayı çıkarıp yerine sizin hastanızı alamayacağımızı' bize söyledi. Bizler çocuk hastanesi yetkilileri ile konuşurken çocuğum hastane kapısında ambulansın içinde hayatını kaybetti. Oğlum hastanenin içinde bile hayatını kaybetseydi fazla üzülmezdim. Ancak hastanenin kapısında öldü. Bir baba için bundan daha acı ne olabilir ki?" dedi.

Erşek ailesi yakınlarından Yeni Mahalle Muhtarı Selim Zeyneloğlu ise, küçük Muhammed'in ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. Dünyada sağlık açısından en gelişmiş ülkelerden biri olmamıza rağmen böyle bir olayın yaşanması bizlere büyük bir acı ve üzüntü veriyor. Çocuğun hastanede beklediği yedi saat içerisinde, Amerika'ya ve dünyanın farklı bir ülkesine götürülebileceğini belirten Zeyneloğlu, Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter ve uçakların bulunuyor ancak ambulans helikopter talebimize rağmen bize gece olduğu için ambulans helikopterin havalanmayacağını söyledi.

İdil Devlet Hastanesi'nden bir sağlık ekibi Küçük Muhammed'in hastalığının bulaşıcı olmasından dolayı Erşek ailesinin yaşadığı eve gelip sağlık taraması yaptı. Yüzlerinde maskeyle önlem alan sağlık ekibi baba Abdülselam Erşek, anne Şükrüye ile çocukları, Hatice (10), İbrahim (9), Bünyamin (8) ve İrem'i (6) sağlık taramasından geçirdi.

- ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır Şırnak Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title