Haberler

Ramazanın İlk İftarı Avustralya'da Yapıldı

Güncelleme:

Avustralya'da ilk iftar yapıldı, ülkedeki Müslümanlar, 11 saat 20 dakika süren oruçlarını Türkiye'den 7 saat önce açtı.

Güney Yarım Küre'de yer alan Avustralya'da yaşayan yaklaşık 550 bin Müslüman, ramazanın ilk iftarını Kuzey Yarım Küre ülkelerine göre saatler önceden yaptı.

Sonbahar mevsimini yaşayan Avustralyalı Müslümanlar, 11 saat 20 dakika orucun ardından kurulan ilk iftar sofralarında bir araya geldi.

RAMAZANIN İLK İFTAR YEMEĞİ

Melbourne'daki Meadow Heights Camii imamlarından Tayyip Yapıcı ve ailesi de iftar sofralarını komşularıyla paylaştı. Ezan okunması ve iftar duasının ardından ilk iftar yemeği, sofra duası ile sona erdi.

Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilk iftar sofrasını komşuları ve arkadaşlarıyla paylaşmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek gurbette oruç ve iftarın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Yapıcı "Bütün dünyada bundan sonra iftar açacakların ki onlar bizden sonra açıyorlar, iftarlarını Cenabı Hakk'ın kabul etmesini, ramazanlarının en güzel şekilde geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Yeni Zelanda Avustralya Türkiye Küre Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title