Haberler

Avukat Erol Mekik'in, "Chp Delegeliği Ricası" İddiası

Avukat Erol Mekik, CHP delegeliği ricasında bulunduğu iddiasına ilişkin, "Ben ve arkadaşlarım parti içi sorunları ve tartışmaları kişi adlarına öne sürerek dışarıya taşımanın yanlış olduğu düşüncesindeyiz" dedi.

Avukat Erol Mekik, CHP delegeliği ricasında bulunduğu iddiasına ilişkin, "Ben ve arkadaşlarım parti içi sorunları ve tartışmaları kişi adlarına öne sürerek dışarıya taşımanın yanlış olduğu düşüncesindeyiz" dedi.

Zonguldak Barosu avukatı Mekik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ta günlük yayımlanan bir gazete de, CHP delegeliği ricasında bulunduğu iddiasına ilişkin haber yer aldığını, bu nedenle açıklama yapma zorunluluğu hissettiğini savundu.

Partilerinin ilkelerini ve uyacağı kuralları belirleyen parti tüzüğü ile programını bilen bir CHP'li olduğunu anlatan Mekik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle delege, yeni adıyla temsilci olmak için nasıl hareket edileceğinin bilincinde olduğumdan, aynı bilinç ve sorumluluğu taşıyan arkadaşlarımla birlikte hareket ettim. CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker'e, Merkez İlçe Başkanı Tarık Çoşkun'a, eski CHP Zonguldak milletvekilleri Harun Akın'a ve Ali Koçal ile CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk'e gidip de,

'beni delege yapın' demedim. Ben demediğim gibi, birlikte hareket ettiğim arkadaşlarımda demedi.

Ayrıca, Haberal Ailesi'nin aile büyükleriyle karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan kişisel dostluklarım vardır ve bu ilişki sürmektedir. Ama bu ilişki, hiçbir zaman yukarıda belirttiğim delege olma konusundaki genel tavrımı değiştirmez. Aksini düşünseydim, Erkan Haberal'a gitmez, amcası Osman Haberal ya da babası okul arkadaşım Mehmet Haberal'a giderdim.

Ben ve arkadaşlarım Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sık sık vurguladığı 'Parti içi sorunları ve tartışmaları dışarıya taşımayın' önerisini bir talimat olarak kabul ettiğimiz için, hakkımızda dedikodu üretenlere de vereceğimiz yanıt, 'Önce Cumhuriyet Halk Partili olun' sözüdür."

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Erkan Haberal Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title