Haberler

ASİAD'dan Manisa Belediyesi'ne Davet

Güncelleme:

Manisa Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, Alaşehir Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çeltikoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Manisa Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil, Alaşehir Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çeltikoğlu, başkan yardımcısı Erol Cin ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Çeltikoğlu, ziyareti derneğin 10. kuruluş yıldönümü etkinliklerine davet amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinliklerde Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Başkan Vekili Açıkdil'i yanlarında görmek istediklerini belirtti. Derneğe ilişkin bilgi veren Çeltikoğlu, Alaşehir'de yer alan jeotermal kaynaklarının tanıtımı konusunda Manisa Belediyesi'nden destek istedi. Jeotermal konusunda Manisa Belediyesi'nin gündeminde yer almak istediklerini ifade eden Çeltikoğlu şöyle konuştu, "Bizler ticaret hayatın gerektirdiği güç birliğini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda artık büyükşehir statüsü kazanan Manisa Belediyesi'nden ilçemizdeki jeotermal kaynakların çeşitli platformlarda yer almasına öncü olmasını diliyoruz. Özellikle son zamanlarda bu kaynaklar patlamalardan dolayı siyasi olarak kullanılmaya başlandı.

Fakat bizler yatırımla anılmak istiyoruz. Alaşehir Belediye Başkanımız bu konuda gerçekten özveride bulunmaktadır. Belediyemizle organize olarak güzel işler ortaya çıkarmaktayız. Eski belediye başkanımız Kadir Daş da ilçemize yatırım anlamında çok şey katmıştır. Çalışmaları ve ilçeye katkıları asla yadsınamaz. O yüzden böyle işbirlikleri arttırılarak, Türkiye'nin 1., dünyanın 4. sıcak suyuna sahip Alaşehir'in

kaderini değiştirecek bu gücü iyi yönlerde kullanmak gerektiğine inanıyoruz. Şuanda etüt çalışmaları kapsamında parseller şirketlere verilmiş durumdadır. Arkasından hazırlığımızı yapmazsak yurt dışı firmaları bu çalışmaları bizlere bırakmayabilir. Kaldı ki ilçemize bir Organize Sanayi Bölgesi yapılması zorunlu hale gelmiştir" Alaşehir'in tarihi açıdan önemine değinen Çeltikoğlu, ilçenin mitolojide kardeşlik anlamına da gelen 'philadelphia' bölgesi olarak anıldığını, turizm açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

"TERMAL VE TARİHİ ZENGİNLİK KULLANILMALI"

Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil de Alaşehir'in coğrafi ve tarihi öneminin büyük olduğunu belirterek, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinden doğan gücün hem Türkiye'de hem de yurt dışında yankı bulabileceğini belirtti. Ziyaretlerinden dolayı iş adamlarına teşekkür eden Açıkdil, "Alaşehir, Manisa ili sınırları içerisinde coğrafi, kültürel ve ekonomik anlamda önemli ilçemizdir. Organize sanayi bölgesinin kurulması elbette ileriye yönelik yatırımlar içerisinde yer alabilir. Afyonkarahisar gibi kilit bir noktada olmasa da Alaşehir'deki jeotermal kaynaklar bölgeyi hareketlendirecek yatırımlar için kullanılabilir. Elbette ilçe tarihi eser anlamında da zengindir. Bu zenginlik, reklamı doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde ilçeye büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca ilçede havza turizmi de yapılabilir. Termal kaplıcalarla beraber bölgenin mitolojik tarihine yönelik geziler ilçeye büyük katkı sağlar. Elbette bunlar organizasyon işidir. Bu konuda özellikle sivil toplum kuruluşları başı çekebilir. Belediyecilik elbette halka hizmetin ilk adresi olduğu için yatırımlar ikinci planda kalabilmektedir. Fakat sizlerin ilçenin yatırım ve tanıtımı sağlama gücü vardır. Türkiye çapındaki tanıtım ve organizasyonun ardından bölgeye yabancı turist çekilebilir" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Vekili Açıkdil, derneğin 10. kuruluş yıldönümünü tebrik ederek, iş adamlarına çalışmalarında başarılar diledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ergün Alaşehir Türkiye Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title