Haberler

Ardahan'da 2007 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ardahan'da, 2007 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Ardahan Valisi Murat Yıldırım Başkanlığında Yapıldı.

Ardahan'da, 2007 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Ardahan Valisi Murat Yıldırım başkanlığında yapıldı.

Özel İdare Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bugün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu değerlendirme toplantısında, Ardahan'daki okulların sıkıntıları ele alındı.

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, her seferinde söylediğini belirterek "Ardahan'da inşaat mevsimi kısa. İnşaatların zamanında bitirilmesi için herkes görevini yapsın, müteahhit müteahhitliğini, müdür müdürlüğünü yapsın" dedi. Kimsenin bu yatırımları geciktirmeye hakkı olmadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu saatten sonra bana müteahhitlik yaptırmayın. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce Doğu illerinde 1 kasım itibari ile resmi olarak bütün inşaatlar durduruldu. İlimizde kış

mevsiminin gelmesiyle beraber inşaatlarda beton atmak kesinlikle yasaktır. Bunu devletin valisi olarak söylüyor ve uyarıyorum. Mayıs ayına kadar beton atmak kesinlikle yasak."

"Kışın ortasında atılan inşaat ne kadar sağlam olur" diye soran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıllarda düşülen hatalara biz düşmeyeceğiz. Sağlam bina yapmak zorundayız, bunun için elimden geleni bizzat yapacağım, gerekirse mühendislik, müteahhitlik yapacağım. Devletin milletin menfaatini düşünüyoruz. Bunların bu toplantıda konuşulmaması gerekiyor. Herkes aklını başına alacak."

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumu adına söz alan Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım çalışmalar hakkında bilgi verirken Ardahan Valisi Murat Yıldırım sinirlendi. Vali Murat Yıldırım, "Müdür bey, ben ne diyorum. Ardahan'da inşaat mevsimi 1 kasım itibariyle son bulmuştur. Bundan sonra müteahhitler şöyle dedi, böyle dedi gibi laf duymayacağım" diye konuştu.

Toplantıda ayrıca yatırımcı kuruluşların yetkilileri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

(AT-İRT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title