Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AFYONKARAHİSAR'da yapımı devam eden Zafer Havaalanı'na sürpriz ziyarette bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğluk, çalışmaları inceledi.

Foto: Toplu foto

===

Bakandan havalimanına sürpriz ziyaret

AFYONKARAHİSAR'da yapımı devam eden Zafer Havaalanı'na sürpriz ziyarette bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğluk, çalışmaları inceledi. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'a hizmet verecek Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı'na sabah çok erken saatte sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Eroğlu, işçilerin kendisini tanımadığını anlattı.

Bakan Eroğlu, "Sabah çok erken saatte Zafer Havalimanı'na baskın yaptım. Görenler şaşırdı. İşçiler 'Kim bu adam' dediler. Sonra arabadan inince, sabah sabah yanımda kimse olmadan geldiğimi görünce daha çok şaşırdılar. 'Hazır mı burası' diye sordum. Açılışa hazır olduklarını öğrendim. Seramik süslerle hem modern hem de Türk kültürüne uygun bir hava verilmiş. Her haliyle çok güzel bir havaalanı oldu. Bölgeye hareket ve güç kazandıracak" diye konuştu.

Zafer Havalimanı açıldığında Türkiye'nin en büyük 4'üncü havalimanı olacağını hatırlatan Bakan Eroğlu, hem ticaret ve turizmi, hem de gurbetçilerin ulaşımını kolaylaştıracağını söyledi. Haftada birkaç gün Almanya ve Belçika'ya karşılıklı seferler düzenleneceğini ifade eden Eroğlu, "Özellikle Emirdağlı hemşerilerimiz Belçika'da çoğunlukta. Artık hemşerilerimiz evlerine, baba ocaklarına daha rahat ve kolay gidip gelebilecek" dedi. Havalimanının açılışını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacak.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Bakan Eroğlu'nun korumalarının çektiği fotolar

===

2 motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

ANTALYA'nın Demre ilçesinde iki motosikletin çarpışması sonucu sürücülerden 79 yaşındaki Durali Akça ağır yaralandı. Kaza, ilçe merkezindeki Yenicami Caddesi'nde meydana geldi. Durali Akça yönetimindeki 07 Z 2832 plakalı motosiklet ile 15 yaşındaki Necip Karaca'nın kullandığı 07 Z 7128 plakalı motosiklet, caddede çarpıştı. Yere savrulup başını yere çarpan Durali Akça, ağır yaralandı.

Demre'deki 112 ambulansının hasta sevkinde olması nedeniyle Finike'den ambulans istendi. Ambulansın gecikmesi üzerine Durali Akça, bir otomobille Demre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Akça, burada yapılan müdahalenin ardından Finike Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, ehliyeti olmayan ve kazada yara almayan diğer motosikletin sürücüsü Necip Karaca'yı gözaltına aldı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Olay yerinden foto

===

MMO'da görkemli açılış

MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nin 500 kişilik kongre ve kültür merkezi düzenlenen etkinlikle açıldı. MMO Antalya Şubesi tarafından yaptırılan kongre ve kültür merkezinin açılış kokteyli gerçekleştirildi. Oda binasının zemin katındaki 500 metrekare alana oluşturulan 500 kişilik kongre ve kültür merkezinin açılış kokteyli düzenlenen müzik dinletisi ile başladı.

Kokteyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

MMO Antalya Şube Başkanı Barut, Antalya'nın tarım, fuarcılık, sanayi sektöründe her geçen gün ilerlediğine değinerek, 2 bin 150 oda üyesiyle bilimsel gelişmelere uygun hizmet verdiklerini anlattı.

Daha sonra kültür ve kongre merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Etkinlikte MMO üyelerinden oluşan koro da Türk sanat müziği eserlerini seslendirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar,

===

'Pişti' 4 bin kişiye perde açtı

ANTALYA Devlet Tiyatro'sunun (ADT) 2012- 2013 sezonuna 'merhaba' dediği 'Pişti' adlı oyun, tiyatro seyircisinden yoğun ilgi görüyor. 'Ruhlar Gelirse' adlı oyunu 21 Kasım'da tiyatro seyirciyle buluşacak olan ADT'nin, erkek ve kadın ilişkilerini farklı bir anlatımla sahneye taşıttığı 'Pişti' adlı oyununu Ekim ayı içerisinde 4 bin 430

kişiye perde açtı.

Tiyatro seyircisinin beğenisini toplayan, Mustafa Nogay Kesim'in kaleme aldığı, Kazım Akşar'ın yönettiği iki perdelik müzikli komedi olan 'Pişti', bu akşam ve yarın akşam saat 20.00'de, Cumartesi günü ise saat 15.00 ve 20.00'de tekrar seyircisiyle buluşacak.

Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberi bozulmasını konu ederek sahne ışıklarını toplumsal bir gerçekliğe çeviren oyunda, Oktay Gözpınar, Ahmet Açıkgöz, Bahar Işık, Gözen Müftüoğlu, Murat Bölük ve Gökhan Tüzün rol alıyor.

ANTALYA (DHA)

Foto: Oyundan foto

===

CHP'li Başkan'ın ihale davası ertelendi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve iki yardımcısının da aralarında bulunduğu 15 kişinin "İhaleye fesat karıştırmak, kamu zararına dolandırıcılık ve rüşvet" suçlamasıyla yargılandığı davanın 2'nci duruşması yapıldı. Dava, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi başkanının seminer nedeniyle şehir dışında olmasından dolayı 9 Ocak tarihine ertelendi.

Seminer nedeniyle şehir dışında olan Necdet Vural'ın yerine, hakim Ayşe Sönmezler mahkemeye başkanlık etti. Kimlik tespitinin ardından savunma yapıp yapmayacakları sorulan sanıklar, yazılı savunma yapmak için süre istedi. Hazine adına duruşmaya katılmak isteyen avukat Nuray Ayman'ın talebine sanık avukatları, Hazine'nin doğrudan zarar görmediği için katılma talebinin reddini talep etti.

Mahkeme heyeti, savunma için hazırlık yapılması ve hazine avukatının talebinin incelenmesi için duruşmayı 9 Ocak 2013 tarihine erteledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve arkadaşlarına destek olmak amacıyla çok sayıda partili de adliyeye gelerek destek verdi. Duruşma çıkışında Başkan Özgenç, açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Cemburak Özgenç

===

Zeytinköy'e muhtar evi

MURATPAŞA Belediyesi'nce yaptırılan 41'inci muhtarevi, Yeşildere Mahallesi'nde yoğun katılımlı bir törenle hizmete açıldı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, omuzlarda tören alanına getirildi. Muhtar Mehmet Genbeş ve Zeytinköy Kalkındırma Derneği Başkanı Cemal Tuna, son dönemde bölgede hizmet hamlesi yaşandığı belirterek Başkan Evcilmen ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Zeytinköy'de kentsel dönüşümün devam ettiğini belirten Başkan Evcilmen, konuşmasında şunları söyledi: "Kısa süre önce buralara girilmezdi. Gazi Bulvarı'na geçilmezdi. Önce tapu sorununu aştık. 19 kilometre yol açtık. 2 ana arter ve yapımı devam eden 3'üncüsü ile Aşık Veysel Caddesi- Gazi Bulvarı bağlantısını sağladık. Spor sahalı 4 park yapıldı. Kaldırım çalışmaları başladı. Anaokulu ve ilköğretim okulu yapıldı. Sıra lisede."

Zeytinköy sakinlerinin belediyeden en büyük isteklerinin pazar alanı olduğunu belirten Başkan Evcilmen, "Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Mülkiyet sorunu çözüldü. 45 gün sonra Zeytinköy'ün kendi pazarı olacak. Bu pazarın tezgah açanı da bölgenin esnafı olacak. Şimdiden pazarcılığı öğrenin. Ayrıca ülkenin en büyük kültür merkezlerinden birinin temeli de yakın zamanda Gebizli Mahallesi'nde atılacak. Bölgenin gelişimine ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Mahalle sakinlerine seslenen Başkan Evcilmen, "Zeytinköy'ün makus talihini değiştirmeye and içtik. Artık buraların bir sahibi var. Sakın tapularınızı devretmeyin. 2 yıl içinde Zeytinköy, çağdaş bir mahalle olacak" dedi. Konuşmaların ardından, Başkan Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve konuklar hep birlikte kurdele keserek muhtarevini ve park alanını hizmete açtı.

ANTALYA (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Kumluca'da salı pazarına yeni düzenleme

KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Temel Eğitim Mahallesi'ndeki yeni yerine kurulan salı pazarını ziyaret etti. Kumluca Belediyesi'nin aldığı kararla yoldan kaldırılarak belediyeye ait alana kurulan pazar yerinde pazarcı esnafıyla bir süre sohbet eden Başkan Çetinkaya, pazardaki yeni düzenlemenin hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını memnun ettiğini söyledi.

Çetinkaya, "Daha önce Atatürk Caddesi üzerine kurulan salı pazarı trafiği olumsuz etkiliyor ve pazar alanında yetersizlik yaşanıyordu. Yeni pazar yerinde vatandaşın daha rahat alışveriş yapmasına yönelik düzenlemeler getirdik. 113 pazarcımızın tezgah kurduğu bu alandan hem vatandaş hem de esnaf memnun. Pazar yeri ortamı rağbet görür canlılık artarsa daha modern hale getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Başkanın pazar ziyaretinden foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Evcilmen Zeytinköy Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title