Haberler

Ankara: Küre Operasyonu Davası...(2)

Kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

Kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 7'si tutuklu 11 sanık ve sanık avukatları katılırken, davanın asker sanığı yüzbaşı Gökhan Nuri Bozkır, avukatı aracılığıyla mazeret dilekçesi vererek duruşmaya katılmadı. Duruşmada, bir önceki celseye mazeret bildirerek katılmayan sanıklar savunma yaptı. İddianamede, çıkar amaçlı suç örgütünün manevi lideri olarak iddia edilen ve tutuksuz yargılanan eski Emniyet Müdür Yardımcısı Çakır, savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çakır, "Öyle bir örgüt yok, öyle bir örgütü kabul etmiyorum" dedi. Örgütün lideri olduğu iddia edilen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Kasım Zengin ile 1998 yılının Ağustos ayında tanıştıklarını anlatan Çakır, 2005 yılının Ağustos ayına kadar da Zengin ile görüşmediklerini savundu. Geçen yıl Zengin'in kendisini arayarak bir organizasyon şirketi kurduğunu ve ünlü sanatçıları Anadolu'da turneye çıkaracağını söylediğini ifade eden Çakır, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in, Zengin'in bürosuna geldiği gün, Zengin'in kendisini de çağırdığını söyledi. Orada eğlendiklerini söyleyen Çakır, 15-20 gün sonra Zengin'in tekrar kendisini telefonla arayarak ünlü türkücü Tatlıses'in de geleceğini söyleyerek çağırdığını kaydetti. Zengin'in bürosuna gittiğinde yine kalabalık olduğunu ifade eden Çakır, gecekondu da bir sünnet düğününe gidileceğinin söylendiğini, kendisinin gitmeyi istemeyince, oradakilerin, 'Sen zaten zengin düğününe gidersin, fakirin düğününe gitmezsin' diye sitem de bulunduğunu ve fikir değiştirerek düğüne gittiğini belirtti.

Geyşan Masaj Salonu sahibi Zeliha Tüfekçi'den zorla para alan polislerin yerlerini değiştirdiği yönündeki iddialara da cevap veren Çakır, Tüfekçi'nin sorununu anlattığını ve bunu içeren bir dilekçeyi kendisine verdiğini doğrulayarak, tayin döneminde o polislerin bazılarının tayini çıkınca dilekçenin hükmü kalmadığını ve dilekçeyi işleme koymadığını söyledi. Dilekçenin bir örneğinin Zengin'in bürosunda kaldığını belirten Çakır, bu dilekçenin bir örneğinin polis aramasında Zengin'in ofisinde ele geçirildiğini, kendisinde olan sureti ise attığını söyledi. Zengin ile istihbarat konusunda bazı konuşmalar yaptığını anlatan Çakır, bu konuda zarf atmasına rağmen bir sonuç alamadığını söyledi.

Duruşmada ifade veren sanık Ömer Faruk Çalışkan, Zengin'in eniştesi olduğunu söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Çalışkan, Zengin'in son olarak Çankaya'da ofis açması sırasında askerlik görevini yaptığını, vatani görevini bitirdikten sonra eniştesi Zengin'in yanında çalışmaya başladığını belirtti. Duruşmada asker sanık Yüzbaşı Gökhan Nuri Bozkır ile nasıl tanıştığını anlatan Çalışkan, askerlik görevini Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaptığını Bozkır'ın komutanı olduğunu ifade etti. Askerliğinin bitimine az bir zaman kala Bozkır'ın kendisine 'Sivilde de görüşelim' dediğini kaydeden Çalışkan, bir gün eniştesinin bürosunda iken Bozkır'ı aradığını ve ofise davet ettiğini, Zengin ile Bozkır'ın burada tanıştıklarını söyledi. Daha sonraki günlerde eniştesi Zengin ile Bozkır'ın sık sık biraraya geldiklerini belirten Çalışkan, polis aramasında ele geçirilen sahte MİT kimliğini Zengin'e Bozkır'ın verdiğini ileri sürdü. Çalışkan, Bozkır'ın sanık Özgür Altun'a da sahte bir MİT kimliği verdiğini ancak Altun'un bunu daha sonra Bozkır'a iade ettiğini iddia etti.

Sanık Tayfun Ölçer ise, suçlamaları kabul etmeyerek, Zengin'i medyum olarak tanıdığını ve ailevi sorunlarını çözmek için görüştüğünü söyledi.

Duruşmada tanık olarak olay tarihinde Geyşan Masaj Salonu'nda çalışan Dilek Uçar da dinlendi. Uçar, Zengin'in bir defa kendisinin seansına katıldığını ve ondan sonra Zengin ile nişanlandıklarını belirterek, "Zengin ile 5-6 ay nişanlı kaldık. Daha sonra ben, Zengin'in evli olduğunu duyunca ayrılmak istedim. Şirketin yüzde 45 hissesi benim üzerimde olduğu için bu devir gerçekleştikten sonra ayrıldım" diye konuştu. Sanık "Mitçi Osman" lakaplı Hüseyin Osman Selçuklu'nun ise kendisine eski MİT Müsteşarı olarak tanıtıldığını söyleyen Uçar, Selçuklu'nun eşi ile birlikte evlerine gelerek Zengin için kendisini ailesinden istediklerini anlattı.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Ramazan Aksan, sanık Zengin'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine, Numune Hastanesi'nden 'uygundur' raporu verildiğini belirtti.

Duruşmada söz alan bir kısım sanık ve sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Duruşmada söz alan Zengin'in avukatı Fatih Aktaş ise, müvekkilinin cezaevinde iken 2 kez intihara teşebbüs ettiğini, psikolojik sorunları olduğunu belirterek, tahliye talebinde bulundu. Daha sonra duruşmaya 10 dakika ara verildi. Mahkeme, Numune Hastanesi'nin 'uygundur' raporu doğrultusunda Zengin'in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine, tutuklu bulunan Özgür Altun'un tahliyesine ve bir dahaki duruşmada bir kısım tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title