Haberler

AK Parti Nöbetçi Vekili Yakut, Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

AK Parti İl Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Nöbetçi Vekil Uygulamasının Bu Haftaki Vekili, AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut Oldu.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nöbetçi Vekil uygulamasının bu haftaki vekili, AK Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut oldu.

Sadık Yakut, il binasında gerçekleştirilen uygulama kapsamında vatandaşları dinledi, gazetecilere çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin kapatma davası konusuna değinen Yakut, hiçbir muhalefet partisinin AK Parti'nin kapatılması durumunda kendilerine iş düşeceğini beklememesi gerektiğini ifade etti. Yakut, "6 yıldır gerçekleştirdiğimiz gibi bu hafta da nöbetçi vekil olarak görev yapıyorum. Vatandaşlarımızın çeşitli konulardaki dilek ve isteklerini dinliyoruz. Bilindiği gibi şu anda, partimiz hakkında açılan kapatma davasında hukuki bir süreç işliyor. Bu süreç yaşanacak. Temmuz ayı başında savunmamızı sözlü olarak Anayasa Mahkemesine vereceğiz. Anayasamıza göre, bir parti hakkında kapatma davası açılabilir. Anayasa Mahkemesi de bu konularda karar verebilir. Bizim buradaki mücadelemiz, demokrasi, insan hakları ve insanımızın zenginleştirilmesi mücadelesidir. Bunları açılmış bulunan bir davayı mahkemeyi veya üyelerini etkilemek için değil, yaşanan hukuk süreci ile ilgili olarak söylüyoruz. Biraz önce söylediğim gibi ülkelerdeki, hukuk, demokrasi ve insanımızın zenginleşmesi konusunda da herkesin katkısının bulunması gerektiğine inanıyoruz. Ancak parti kapatılması ile ilgili süreci değerlendirdiğimizde, muhalefet partilerinin tavırları sanki partinin kapatılmasını istiyor tavrındalar. Hiçbir parti AK Parti kapatılınca kendine görev düşeceği yolunda bir anlayışta olmamalıdır. Kaldı ki, ana muhalefet ve diğer muhalefet partileri 12 Eylül 1980'den sonra kendi partileri ve diğer partileri de kapatıldı. Parti kapatma olayı, ne AK Parti ile başladı, ne de bitecek. Çünkü; anayasamız bunun tanımını belirlemiş. Keşke Türk demokrasisinde, Türk siyasetinde parti kapatma olmasa. Partileri halk iktidara getirir ve modern batı demokrasilerinde olduğu gibi halkın iktidardan götürmesi gerekir. AK Parti bu süreç sonunda olumsuz bir sonuçla karşılaşırsa, bu konuda da Anayasaya göre ne yapılacağı açıktır. Şayet böyle bir sonuçla karşılanırsa, ona göre partimizin de gerekli A, B ve C planları da mevcuttur. Fakat bunlar zamanı geldiğinde gerekli şekilde yapılacaktır. Temennimiz, parti kapatılması gibi durumun olmamasıdır. Ancak böyle bir durum olduğu takdirde belirttiğim gibi gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

Erciyes Üniversitesi rektörlüğü seçimleri konusuna da değinen, AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, bu sürecin seçimle bitmediğini ve bundan sonra YÖK ve Cumhurbaşkanlığı aşamalarının bulunduğunu ifade etti.

MHP'nin Erciyes Zafer Kurultayı'nı bu yıl düzenlememesi ile ilgili bir soru karşısında ise herhangi bir yorum yapmayacağını ifade etti.

(SE-SE-Y) 29.06.2008 10:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title