Haberler

Adıyaman: Adıyaman AK Parti İl Başkanı'nın Açıklamaları

Adıyaman Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Ahmet Aydın, Kentin Sanayisinin Hızla Geliştiğini Bildirerek, Kısa Bir Süre Sonra Organize Sanayi Bölgesindeki İstihdamın 10 Bine Ulaşacağını Söyledi.

Adıyaman Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Ahmet Aydın, kentin sanayisinin hızla geliştiğini bildirerek, kısa bir süre sonra organize sanayi bölgesindeki istihdamın 10 bine ulaşacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, teşvik yasası kapsamında kentte sanayi patlaması yaşandığını belirterek, ilin teşvik yasasına alınarak yatırımcı kuruluşların cazibe merkezi haline getirildiğini aktardı. Aydın, "Yapılan girişimler sonucunda işsizliğin ortadan kaldırılması için büyük mesafeler kat edilmiştir. Kasım 2002 yılı itibariyle Adıyaman'da toplam 96 işletmede 4 bin 118 istihdam sağlanırken, Ağustos 2006'da işletme sayısı 164'e çıkarak kayıtlı işçi sayısı 7 bin 648'e yükselmiştir. 3 yıl gibi kısa bir sürede 68 yeni işletme açılmak suretiyle 3 bin 530 yeni istihdam sağlanmıştır. 1. Organize Sanayi Bölgesi tamamen dolmuş olup, 34 fabrikamız faaliyete başlamıştır. 24 fabrika da inşaat halindedir. Önümüzdeki günlerde faaliyete girecek olan yeni fabrikalarımızla birlikte, OSB'deki istihdam sayısını 10 bin'e çıkarmak istiyoruz. Bu bölgeye yatırım gerçekleştiren bütün iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Yatırıma uygun olan ilimizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarıyla diyaloglarımız devam ediyor. Umarım yapılacak yeni yatırımlarla birlikte bölgenin ekonomisi canlanacaktır" dedi.

AK Parti'nin sosyal devlet anlayışıyla hareket ettiğine dikkati çeken Başkan Aydın, "AK Parti olarak fakir-fukaranın yanında olduğumuzu her zaman göstermişizdir. Bu anlamda, diğer yardımların yanı sıra sadece geçen yıl ilimizde dağıtılan kömür miktarı 19 bin 300 ton olup, 38 bin 600 ailenin sıcak kış geçirmesi sağlanmıştır. Son 3 yıl içerisinde toplam 43 bin 696 ton kömür, 87 bin 395 aileye verilmiştir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca; çok miktarda periyodik yardımlar, sağlık yardımları, sosyal yardımlar, eğitim ve gıda yardımları yapılmaktadır. Kırsal alanda sosyal destek projelerine yardımlar yapılmıştır. Sosyal riski azaltmak kapsamında birçok projeye destek verilmiştir. Yine Adıyaman genelinde yaklaşık 304 bin yeşil kartlıya, hükümetimizin desteğiyle ücretsiz ilaç imkanı sağlanmıştır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title