Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Şehitlerimizi uğurluyoruz IIğdır'daki terör saldırısında şehit olan polisler Fehmi Şahin ve Ali Koç için Ankara'da tören düzenlendi.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Şehitlerimizi uğurluyoruz

I Iğdır'daki terör saldırısında şehit olan polisler Fehmi Şahin ve Ali Koç için Ankara'da tören düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

(15.15)

Iğdır'da şehit olan polis memuru İbrahim Derindere'nin cenazesi Adana'da, Başkomiser Mehmet Parlak'ın cenazesi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde,  Polis Memuru Burak Zor'un cenazesi Samsun'da, polis memurları Bekir Ferhat Kaya ile Nebi Gündoğan'ın cenazeleri Kırıkkale'de, Dağlıca'da şehit düşen piyade sözleşmeli onbaşı Fatih Duru'nun cenazesi Ezine ilçesine bağlı Kayacık köyünde toprağa verildi.

(15.02-14.01-15.06-15.10-15.17)

2- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörün her halükarda sona ermesi için bütün gayretimizle mücadele ettik ama maalesef bu ortamı yeniden dirilten, bu ortamı, çatışmayı yeniden başlatan ne hükümetin iradesidir ne devletin iradesidir. Bunu ortaya çıkaran, bu çatışmasızlığı sona erdiren bizatihi terör örgütünün kendisidir, terör örgütlerinin kendileridir, o terör örgütlerine emir veren kumanda merkezleridir" dedi.

Kurtulmuş, "Dağlıca ile ilgili Silahlı Kuvvetlerimiz bünyesinde bir soruşturma şu anda yapılıyor. Olayın tam net olarak nasıl cereyan ettiğiyle ilgili. Önümüzdeki günlerde, belki önümüzdeki saatlerde bu rapor da kamuoyu ile paylaşılacaktır" bilgisini verdi.

(13.33-14.03)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ellerimizde bayraklarla, terörü lanetlemek için sokaklara çıkıyoruz, elbette çıkacağız. Ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine uygun davranışlarından özenle kaçınacağız. Onun beklentilerinden kaçınacağız. O toplumu ayrıştırmak istiyor, toplumu bölmek istiyor, bölünmeyeceğiz ve ayrışmayacağız. Ama terör örgütünün beklentilerine göre davranır ve bunlara alet olursak Türkiye farklı bir sürecin içine çekilmiş olur. 77 milyon yurttaşımızın bu konuda çok duyarlı olması lazım" dedi.

(15.18)

4- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Akdoğan'ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Tüm parti binalarına dönük saldırıları da samimi bir şekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor. Bugün konuşanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor."

"Parti binalarına saldırılması da yanlıştır. Fiili ve fiziki saldırılar vandalizmdir, hukuksuzluktur. Hukuk sistemini kim hiçe sayıyor, terör örgütü. Ona verilen tepkiler ise tamamen hukuk içerisinde olmalıdır. Bu yüzden parti binalarına dönük saldırıları doğru bulmadığımızı vurgulamak durumundayız"

"Terörle mücadele sabır ve kararlılık gerektiren bir süreçtir ve bu süreç kararlılıkla devam edecektir. Böyle süreçlerde terör örgütünün dezenformasyonuna ve çarpıtmalarına kesinlikle itibar etmemek gerekiyor. Örgütün yalan makinesine dönüşen kanalları üzerinden yayılan, milletimizin moralini bozmayı amaçlayan propagandalarına kesinlikle alet olmamak gerekiyor. Bu yüzden sadece yetkili birimlerimizin yaptıkları açıklamalar esas alınmalıdır."

(14.21-14.23-14.25)

5- Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarda 100 kadar teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(11.21)

6- HDP Genel Merkezinde protesto sırasında binada yangın çıkaran kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı, 1992 doğumlu D.H.C. olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şahıs, emniyetteki ifadesinde kendisini "ülkücü" olarak tabir ederek, suçu kabul etti.

(13.38)

7- İstanbul Valiliği, terör olaylarına tepki olarak kent genelinde yapılan bazı yürüyüş ve protesto eylemleri sırasında mala zarar verme olaylarına karıştığı tespit edilen 93 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

(12.05)

8- Terör örgütü PKK'nın Hakkari ve Iğdır'daki saldırılarının ardından birçok ilde yaşanan gerginlik, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere siyasi parti liderleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaptığı itidal çağrılarıyla sakinledi.

(03.51)

9- Siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamları dahil 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün eski İstihbarat Daire başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da aralarında yer aldığı 50 sanığın yargılandığı davanın, "kamu güvenliği" gerekçesiyle kapalı yapılması kararlaştırıldı.

(12.07)

10- Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding'e bağlı İstanbul'daki 22 adresteki arama çalışması sürüyor.

(11.35)

11- Hürriyet gazetesi önünde protesto gösterisi yapan ve binanın camlarını kıran grup dağıldı. Terör saldırılarını protesto amacıyla Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a yürüyen gruptan bazı kişiler, ATV-Sabah binasına pet şişe attı. Hürriyet gazetesi binasına zarar verdikleri iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

(00.54-12.33)

12- Halkalı'da askeri servis aracına düzenlenen ve bir lise öğrencisi ile 5 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili yargılanan Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer'in 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 235'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

(12.24)

13- OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili 19 sanıktan 5'i, 10 yıl ile 37 yıl 6 ay arasında değişen sürelerle hapis cezasına çarptırıldı.

(15.04)

14- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan gözaltına alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Hanneke Geerdink sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne sevk edildi.

(12.37)

15- Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye'de güvenlik güçlerine yapılan saldırıları kınayarak, hükümete ve Türk halkına taziyelerini bildirdi.

(04.46)

16- ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, terör örgütü PKK'nın hain saldırılarını güçlü biçimde kınadı.

(00.32)

17- ABD yönetimi, Rusya'nın Suriye'ye ek askeri destek sağladığına ilişkin endişesini ifade ederek bunun, istikrarsızlığı artıracağını ve uluslararası toplumun çıkarlarına ters olduğunu kaydetti.

(00.51)

18- Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, gönderilen askeri ekipmanların kullanımına yönelik eğitimin sağlanması amacıyla Suriye'de Rus askeri uzmanların bulunduğunu söyledi.

(12.48)

19- Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 21 kişinin öldüğü bildirildi.

(00.12)

20- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "Katar adına casusluk" yaptığı suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

(03.05)

21- Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB ülkelerine toplam 160 bin sığınmacının kabul edilmesi konusunda önümüzdeki hafta karar verilmesi gerektiğini söyledi.

(11.55)

22- Savaştan kaçan sığınmacıların zorlu Avrupa yolculuğu devam ederken, Avrupa genelinde iltica başvurularının yüzde 70 oranında reddedildiği ortaya çıktı.

(12.06)

23- ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil 130 Kiloda Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi oldu.

(10.03)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Koç Iğdır Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

title