Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

"Kim kızlarımızı, genç kızlarımızı istemediği evliliğe zorlarsa karşı çıkın, isyan edin."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak,

"Kim kızlarımızı, genç kızlarımızı istemediği evliliğe zorlarsa karşı çıkın, isyan edin. Babanız da size dayatsa, anneniz de size söylese kabul etmeyin" dedi.

Tunceli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla Moğoltay Mahallesi Okullar Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin de katıldı.

Kışanak, parkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ocak ayında Paris'te uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen kadınları andı.

Kadınlara seslenen Kışanak, "seslerini çıkarmamaları, erkek egemen zihniyetin bir gün kendiliğinden değişir düşüncesinde olmaları" halinde o günün hiç gelmeyebileceğini, kadınların özgür olmak istiyorlarsa kendi iradelerini açığa çıkarmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kim kadına el kaldırırsa, o, eli tutacak, 'bana vuramazsın' diyecek. Kim kadına yasak koymak isterse kadın onun karşısına dikilecek, 'benim de senin kadar aklım var, fikrim var, iradem var' diyecek. Kim kızlarımızı, genç kızlarımızı istemediği evliliğe zorlarsa karşı çıkın, isyan edin. Babanız da size dayatsa, anneniz de size söylese kabul etmeyin. Küçük yaşta, çocuk yaşta size evlenmeyi dayatırlarsa kabul etmeyin, isyan edin. İşte bu meydandaki kadınlar, partimiz, kadın kurumlarının tamamı sizin arkanızdadır. Tüm kadınlara sesleniyorum, kim size haksızlık, baskı yaparsa, şiddet uygularsa karşı çıkın, isyan edin. Gelin yardım isteyin."

Törenin ardından Kışanak, Tuğluk, Şahin ve beraberindekiler, asri mezarlığa kadar yürüyerek Fransa'da öldürülen Sakine Cansız'ın mezarına çiçek bıraktı.

Muhabir: Fatma Çıray - Haydar Toprakçı / Ömer Fansa

Yayıncı: Orhan Topal - TUNCELİ

Kaynak: AA / Yerel

Edibe Şahin Tunceli Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

'Arabanız çok güzelmiş, ne iş yapıyorsunuz?' akımına Davutoğlu da katıldı

"Arabanız çok güzelmiş, ne iş yapıyorsunuz?" akımına Davutoğlu da katıldı

Bahçeli'den çok sert 'Yumuşama' çıkışı: Hangi sinsi emellere ve sakat hedeflere odaklandığı bellidir

Bahçeli'den çok sert "Yumuşama" çıkışı: Hangi sinsi emellere ve sakat hedeflere odaklandığı bellidir

Bayram temizliği sırasında canından oldu! Feci olay kamerada

Bayram temizliği sırasında canından oldu! Feci olay kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title