Haberler

Zeki Sezer: Mezarın Taşınmasında Rahşan Hanım'ın Kararı Önemli

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'in Mezarının Taşınması Konusunda Yorum Yapmak İstemediğini Belirterek, ''halk ve Devlet Ecevit'i Hakettiği Şekilde Uğurladı. Bundan Sonra Rahşan Ecevit'in Kararı Önemli Olduğu İçin Benim Söyleyecek Sözüm Olmaz'' Dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, C...

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit`in mezarının taşınması konusunda yorum yapmak istemediğini belirterek, ``Halk ve devlet Ecevit`i hakettiği şekilde uğurladı. Bundan sonra Rahşan Ecevit`in kararı önemli olduğu için benim söyleyecek sözüm olmaz`` dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, cumhurbaşkanlığı için uygun olmadığını söyleyen Sezer, 500 bin veya 1 milyon kişinin sokağa dökülmesi durumunda Erdoğan`ın Çankaya`ya çıkmaya cesaret edemeyeceğini savundu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Antalya`nın Alanya İlçesi`nde düzenlenen, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TSKMB) 2006 Değerlendirme Toplantısı`na katıldı. Ecevit`in ölümünün ardından katıldığı ilk toplantı olduğunu söyleyen Zeki Sezer`in gözleri doldu. Sezer, Ecevit`in kırsal kalkınma konusunda hassasiyetini vurgulayarak, ``Bilenlerininiz mutlaka vardır. Sayın Ecevit bize dedi ki `Ben gidiyorum, ama siz köye gidin köylüye gidin` O nedenle Ecevit`in ölümünden sonra ilk katıldığım toplantı olmasını güzel, hoş, ama Ecevit`i hatırlatan bir tesadüf olarak değerlendiriyorum`` dedi.

Sezer, ``Ecevit, `Ne ezen ne de ezilen, insanca hakça düzen` demişti. Ecevit, `İki gücümüz var halk ve hak` demişti. `Kalkınma köyden ve köylüden başlamalıdır, köyü ve köylüsü kalkınmayan bir ülkenin kalkınabilmesi mümkün değil, o toplumun mutlu da olması mümkün değil` demişti. Ecevit, `Köykentten teknokente` sloganı ile teknokentlerin önünü açmış, kırsal kesimin alacağı payın önünü açmıştı`` diye konuştu.

RAHŞAN HANIMIN KARARI ÖNEMLİ

Bülent Ecevit`in devlet mezarlığından taşınması konusundaki tartışmaların anımsatılması üzerine Zeki Sezer, ``O konuya ben çok girmeyeyim. Çünkü, halk ve devlet Ecevit`i hakettiği şekilde uğurladı. Bundan sonra Rahşan Ecevit`in kararı önemli olduğu için benim söyleyecek sözüm olmaz. Ben yorum yaparsam doğru olmaz`` yanıtını verdi.

BAYKAL`A TAŞ ATTI

Sezer, Başbakan Erdoğan`ın Çankaya`ya çıkmayı çok istediğini savunarak, ``Başbakan Çankaya`ya çıkacak` diyen ana muhalefet partisi başkanımız bile var. `Şafak sayıyor` dedi biliyorsunuz. `Nasıl başbakan olduysa öyle de Cumhurbaşkanı olacak` dedi. Bu da üzücü. Nasıl başbakan olduğunu biliyoruz. Siirt seçimleri haksız, hukuksuz iptal edilerek milletvekili ve ardından başbakan yapıldı. Baykal`a ve partisine çok iş düşüyor. Sine-i millet dahi ne gerekiyorsa yapmalılar`` diye konuştu.

CESARET EDEMEZ

Zeki Sezer, ``Başbakan`ın Atatürk`ün koltuğuna, ulusun birliğini temsil eden koltuğa, uygun olmadığını net bir şekilde dile getirmeliyiz. Bir uzlaşı ile milletin birliğini temsil eden kişinin seçilmesinde yarar var. Ama başbakan dayatmacı olacaksa, ne olacağı konusunda da önerilerimiz var. 500 bin veya 1 milyon kişi demokratik ve sağduyulu bir şekilde sokağa çıkarsa başbakan Çankaya`ya çıkmaya cesaret edemeyecektir. Meclisteki çoğunluk başbakana herşeyi yapma hakkını vermez. O meclis, seçim sisteminin azizliği sonucu oluştu`` dedi.

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TSKMB) 2006 Değerlendirme Toplantısı`na SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı.

Mustafa SERTER/ALANYA (Antalya), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title