Haberler

Yıldırım'ın 50 Yıllık Geleceği Masaya Yatırıldı

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nin 50 Yıllık Geleceğini Planlamak Amacıyla Yıldırım Belediyesi Tarafından Düzenlenen "Gelecek 50 Yılda Yıldırım" Konulu Çalıştay Sona Erdi. Çalıştayda Yıldırım'ın Geleceği Masaya Yatırıldı.

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nin 50 yıllık geleceğini planlamak amacıyla Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen "Gelecek 50 Yılda Yıldırım" konulu çalıştay sona erdi. Çalıştayda Yıldırım'ın geleceği masaya yatırıldı.

Çalıştay programı kapsamında bilim adamları, sosyologlar, mimarlar, mühendisler, gazeteciler, öğrenciler ve kent dinamiklerinin katıldığı çalıştay grup üyelerinin yaptığı beyin fırtınasıyla hazırlanan sonuç bildirgesinde, Yıldırım İlçesi'nin tarihi mekanlarının ön plana çıkartılarak kültürünün yaşatılması, özellikle yapılaşma noktasında kentsel dönüşüm projelerine ve kentlilik bilincinin gelişmesi için eğitime ağırlık verilmesi vurgulandı. Kervansaray Termal Otel'de gerçekleştirilen ve tüm gün boyunca 14 çalışma grup üyelerinin katıldığı çalıştayda, sonuç bildirgesi hazırlandı.

Sunum öncesinde 14 konu başlık altında ilçedeki nüfus hareketleri, kentleşme politikası ve kentsel dönüşüm, depremsellik, yeni istihdam alanları, gençler ve gelecekleri, yaşanabilir bir Yıldırım için öncelikli vizyon projeleri, ulaşım stratejisi, güvenlik sistemleri, sağlık, eğitim ve geleceğin yapılandırılması, spor ve spor alanları, tarihi ve kültürel mirasın yaşatılması, yeşil alanlar, kent estetiği turizm-tanıtım konularında 2008, 2012, 2023 ve 2057 yılına kadar ikişer teklif hazırlandı.

Gelecek 50 yılı bugünden öngörecek düşüncelerle ilçeyi daha yaşanabilir kılmayı amaçladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Belediye olarak çok sayıda ilklere ve enlere imza attık. Bu çalıştay da onlardan birisi. Yıldırım neden varoş kalsın, neden bir takım güzelliklere sahip olmasın? Bu soruya cevap aradık. Beynimizde çakan bir şimşek bizi bu çalıştayı düzenlemeye itti. Çok sağılıklı sonuçlar aldık. Çalıştaydan çıkan sonuçttan da anladığımız gibi özellikle kentsel dönüşümle ilgili yaptığımız çalışmalarda doğru yolda olduğumuzu anladık. Bu çalıştay ilçenin gelecek 50 yılına ışık tuttu" dedi.

Çalışma grupları tarafından hazırlanan bildirgede, Yıldırım İlçesi'nin simgelerinden oluşan bir anıtın yanı sıra kentsel dönüşüm için yeni alanların üretilmesinin vurgulanırken, ilçeye yerli ve yabancı turistler için en az 5 yıldızlı Yıldırım İlçesi'nin tarihine uygun bir otel yapılması noktasında hemfikir olundu. Çalıştayda ayrıca, ekolojik kent ve tarımın Yıldırım İlçesi'nde uygulanması için gerekli teşebbüsde bulunulmasının yanı sıra, büyük kent parkları ile alışveriş merkezlerinin oluşturulması öne çıktı. Sonuç bildirgesinde tüm bu projelerin üretilmesinde kentlilik bilincinin gelişmesi için eğitime önem verilmesi konuşuldu.

(RF-MŞ)

05.11.2007 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title