Haberler

Yerli Escobar'a 11 Yıl Ceza

İzmir'de Bir Avukatı Mermili Mektup Göndererek Ölümle Tehdit Edip Para İstediği İçin Verilen Hapis Cezasını Çektiği Foça Yarı Açık Cezaevi'nden 3 Yıl Önce Firar Eden, Ardından da İşadamı Volkan Karataş'ı Kaçırıp, Cep Telefonu, Kredi Kartları, Dizüstü Bilgisayarı ile Otomobilini Gaspeden ve Yunanistan'a Gitmek İsterken Yakalanan Polislikten Atılma Eski Komiser Yardımcısı 30 Yaşındaki Bülent Uzun...

İzmir'de bir avukatı mermili mektup göndererek ölümle tehdit edip para istediği için verilen hapis cezasını çektiği Foça Yarı Açık Cezaevi'nden 3 yıl önce firar eden, ardından da işadamı Volkan Karataş'ı kaçırıp, cep telefonu, kredi kartları, dizüstü bilgisayarı ile otomobilini gaspeden ve Yunanistan'a gitmek isterken yakalanan polislikten atılma eski komiser yardımcısı 30 yaşındaki Bülent Uzun'a son işlediği suçtan 11 yıl hapis cezası verildi. Uzun hakkındaki, polisken sorguladığı zanlılara işkence yapmak suçundan 8 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava ise sürüyor.

2002 yılında, vatani görevini yaparken izinden birliğine dönmeyerek firar eden, bu sırada da İzmir Barosu avukatlarından Fevzi Aker'i, Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar gibi, içinde mermi bulunan mektup ve telefonla tehdit ederek 200 bin dolar haraç isteyen, market işleten Osman Dikici'yi kaçırmakla suçlanan komiser yardımcısı Bülent Uzun ve suç ortağı Mustafa Doğan Şahin, 4 yıl önce yakalanıp tutuklandı. Haklarında Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme heyeti suçsuz olduğunu öne süren, komiser yardımcısıyken meslekten atılan Bülent Uzun ve suç ortağı 30 yaşındaki Mustafa Doğanşahin'e, gaspa eksik teşebbüs suçundan 5'er yıl hapis cezası verdi. Uzun ve Doğanşahin, 3'er yıl süreyle de kamu hizmetlerinden men edildi. Bülent Uzun, cezasını çektiği Foça Yarı Açık Cezaevi'nden firar etti.

Firarının ardından suç işlemeye devam eden Uzun, iddiaya göre 2 Nisan 2004'te Basmane semtinde Karataş Gayrimenkul Alım ve Satım Şirketi'nin sahibi işadamı Volkan Karataş'ı kaçırdı. Karataş'ı Bayraklı semtinde götürdüğü dairede elini ve ayaklarını bağlayıp cep telefonu, kredi kartlarını, dizüstü bilgisayarı ile otomobilini gaspedip kaçtı. Bağlarından kurtulan Karataş'ın şikayeti üzerine Bülent Uzun ve arkadaşı Ertan Üstün hakkında İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Gasp, hırsızlık ve 6136 sayılı Kanuna muhallefet' suçlarından toplam 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, Uzun hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Uzun, Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanıp tutuklandı.

İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren işadamı Volkan Karataş, şunları söyledi:

''Bülent Uzun ile 1998 yılından beri arkadaşız. Görev yaptığı Uşak'tan İzmir'e geldi. Ben Malatyalı'yım kendisi hemşerim de olur. Olay günü telefon edince Bornova'da buluştuk. Yanında arkadaşı Ertan Üstün de vardı. Otomobile biner binmez silahlarını çekip başıma dayadılar. Bir aparmandaki daireye götürdüler. Burada cebimdeki kredi kartları, işyeri anhatarımı ve bir miktar para ile cep telefonumu aldılar. Kredi kartlarının şifrelerini de zorla öğrendiler. El ve ayaklarımı çarşafla bağlayıp, ağzımı da banladılar. Benden 500 bin dolar para istediler. O kadar param olmadığını söyledim. Evden ayrıldılar. Uzun bir uğraştan sonra bağları çözüp kurtuldum. Karakola gidip olayı anlattım. İşyerimin adresini de verip önlem almalarını istedim. Ama çok geç olmuştu. Bankadan kredi kartlarımdan para çekmişler, işyerimdeki dizüstü bilgisayarı almışlar. Kasayı açamamışlar. Yapılan incelemede parmak izleri tespit edildi. Gasp ettikleri otomobille Edirne'ye kadar gitmişler. Burada otomobil arandığı için jandarma yollarını kesmiş. Durmayınca ateş etmiş. Ama barikatı aşıp kaçmışlar. Otomobil daha sonra terk edilmiş olarak bulundu. Kendisi beni bir daha da hiç aramadı. İnsan arkadaşına bunu nasıl yapar hala inanamıyorum.''

Bülent Uzun, ise savunmasında suçsuz olduğunu öne sürüp, beraatini istedi. Mahkeme heyeti Bülent Uzun'u 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçlamaları kabul etmeyen Ertan Üstün ise beraat etti.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title