Haberler

Yatırımcılar Bosb Hakkında Bilgilendirildi

Burdur'un Bucak ilçesi Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) tarafından yatırımcılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Burdur'un Bucak ilçesi Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) tarafından yatırımcılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ahmet Kadriye Öztürk Öğretmen Evi'nde yapılan toplantıya Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Burdur Ak Parti Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Bucak Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılara, BOSB çalışmaları hakkında bilgileri Bucak Kaymakamı ve BOSB Başkanvekili Osman Hacıbektaşoğlu tarafından verildi. Kaymakam Osman Hacıbektşoğlu yaptığı bilgilendirme toplantısında yatırımcılara işletmelere arsa tahsisi, yeni çıkan teşvik sistemi ve birinci ve ikinci organize sanayi bölgeleri ıslah çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

BOSB Başkanvekili Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Birinci kademe OSB bölgesinde 80 parsel bulunmaktadır ve 85 hektardan oluşmaktadır. 80 parselin tamamı 39 firmaya tahsis edilmiştir.Tahsis edilen firmaların 25 tanesi üretime başlamış olup 19 inşaat 5 tanesi de proje aşamasındadır. Üretime geçen firmalar 125 milyon TL yatırım bedeline sahip olup 900 işçiyi istihdam etmektedir. İşletmeler aylık 1 ile 1.2 milyon kilovat elektrik tüketmektedir. Ayrıca birinci OSB bölgesinde tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır: "

Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu OSB'nin genişlemeleri ile ilgili olarak, 100 bin hektarlık bir saha 6 milyon 300 bin TL ye kamulaştırıldığını, 100 hektarlık sahada hiçbir pürüzün kalmadığını belirtti. Teşvik sistemi hakkında da bilgi aktaran Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, "Türkiye OSB'ler de iller 6 bölgeye ayrılmıştır. Burdur 3 bölgededir. Ancak OSB'lerinde yapılacak yatırımlarda bir alt bölge yani 4'cü bölgeden teşviklerden yararlanma imkanları vardır. Bucak 4'ncü bölgeden teşvik imkanlarından yararlanacaktır" dedi.

Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu OSB ikinci bölge ıslah çalışmalarının sürdüğünü, ileriki günlerde OSB ikinci bölge ıslah çalışmaları hakkında yatırımcılara ayrıca bilgi verileceğini belirtti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Osman Hacıbektaşoğlu Burdur Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title