Haberler

Vali Güzeloğlu Esnafla İftarda Buluştu

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin (ESOB) gelenekselleşen iftar yemeğinde esnaf ile bir araya geldi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin (ESOB) gelenekselleşen iftar yemeğinde esnaf ile bir araya geldi.

ESOB'a bağlı Erdemli ve Tömük Sanatkarlar Odası'nca düzenlenen iftara AK Parti Mersin milletvekili Nebi Bozkurt, il ve ilçe protokolü katıldı. İftarta konuşan Güzeloğlu, milletçe en büyük zenginliğimizin birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Güzeloğlu, "Bir araya gelmemiz, tasada, kıvançta, sevinçte, kederde bir olabilmemiz ve bununla sevinçleri çoğaltarak üzüntüleri azaltmamız en büyük zenginliğimizdir. Beraberlik duygusuna sarıldıkça aşamayacağımız hiçbir engel söz konusu değildir. Bu iftar sofrası bunun en büyük göstergesidir. Her kesimi kucaklayan, alnının teri ve helal emeğiyle kazanan esnaf, kazanmayı sadece para kazanmak değil, gönül kazanmak olarak düşünen insanın adıdır. Esas zenginlik de gönül kazanmaktır. Sermayenin en büyüğü sevgidir. Zenginliğin en büyüğü gönüllerde yer alıp hoş bir sada olabilmektir. Sınırlı dünya hayatında kazancın en büyüğü hayırla ve hoşça anılmaktır. Bu yüzden bizim esnafımız, 'ahilik' anlayışıyla siftah yapmayan komşusuna müşteri yollayan, sıkıştığında dost elini uzatan bir temsilin adıdır. Esnaf milletimizin birlik ve beraberliğinin çimentosudur, mayasının özüdür. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah millet güçlenerek daha iyiye yol almayı nasip etsin" dedi.

Mersin'in Türkiye'yi temsil eden bir zenginliğin adı olduğunun altını çizen Güzeloğlu, Mersin'de de birlik ve beraberlik havasının teneffüs edildiğini belirterek, bunda esnafın önemli bir katkısının olduğunu da sözlerine ekledi.

Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise esnafların çalışkan olduğunun görüldüğünü belirterek, en önemli amacın helalinden kazanmak olduğuna dikkat çekti.

ESOB Başkanı Talat Dinçer de "İlimize geldiği günden beri esnaflarımızla yakından ilgilenen Valimizle gitmedik yer bırakmadık. 'Esnaf Babası' olan Valimizle çalıştığımız için şeref ve onur duyuyorum. Valimize bizlere gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Nebi Bozkurt Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title