Haberler

'Türkiye'de Kadın Olmak' Paneli

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığınca Düzenlenen 'Türkiye'de Kadın Olmak' Paneli, Akatlar Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığınca düzenlenen 'Türkiye'de Kadın Olmak' paneli, Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

MHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, panelde yaptığı konuşmada, hukuki yaptırımların artmasıyla kadın ve şiddetin giderek daha az kullanılan bir kavram haline geleceğini belirtti.

Toplumun çekirdeği olan ailenin mutluluğu, huzuru ile sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin temelinin kadınların mutluluğundan ve sağlığından geçtiğini belirten Başkan, şunları kaydetti:

'Özellikle ülkemizde oldukça yüksek olan aile içi şiddetin önüne geçebilmemiz için şiddetin sosyolojik nedenlerinin tespit edilmesi, bu nedenlerin rehabilite edilmesi ve kadına yönelik şiddete karşı hukuki yaptırımların güçlendirilmesi yönünde kararlılıkla çalışılması gerekmektedir. Bu çalışmaların uygulamasında erkeklere çok iş düşmekte.'

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitim Derneği (KA-DER) Genel Sekreteri hukukçu Vildan Yirmibeşoğlu da, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri yaygınlaşmadığı sürece kadına şiddetin devam edeceğini bildirdi.

Kadınların uğradıkları şiddet ve saldırılarla gazetelerin 3. sayfalarından hiç inmediğini aktaran Yirmibeşoğlu, konuşmasında 'Töre cinayetleri, dayak ve şiddetin her türüne maruz kalan kadınlar aslında cinsiyet ayrımcılığının kurbanlarıdır. Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri yaygınlaştırılamadığı sürece, bizler bu acı ve utanç verici tabloları daha çok göreceğiz. Kadın cinayetlerine mahkemelerin cinsiyetçi yaklaşmasından dolayı verilmesi gereken ağır cezalar, tahrik indirimleri ile hafifletiliyor. Kadın Sığınma evleri de yetersiz. Başbakanlık genelgesine rağmen belediyeler gerekli hassasiyeti göstermiyor' ifadelerine yerdi.

Panele Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Cemalnur Sargut, İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi üyesi avukat Habibe Yılmaz Kayar ve ŞEVKAT-DER Başkanı Hayrettin Bulan da katıldı.

(EBA-NER) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title