Haberler

Şenkaya'da 49. Kütüphaneler Haftası Nedeniyle Program Düzenlendi

Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Erzurum'un Şenkaya İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Program Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa istiklal marşının okunması ile başlanıldı.

Açılış konuşmasını İlçe Kütüphane Müdürü Gündüz Ayaz yaptı. Ayaz; "Kütüphane Devlet tarafından her İlçeye ve her İl'de açtığı ve ödünç kitapların alınıp okunup tekrar iade edilen bir bina içerisinde kitapla kaplandığı yerdir. Ücretini ödemeden gelip üyeliğini yaptırıp kitabını alıp okuyacaktır. Ama toplumumuz kitap okuma alışkanlığı olmadığından ne gerek var teknoloji gelişmiş, kütüphanelere ne ihtiyaç var denilmektedir. İleri toplumlara bakıldığında ne kadar teknoloji ilerlerse ilerlesin okuyarak öğrenmede taviz verilmemiştir. Çünkü bunların hiç biri kitabın yerini tutamaz. 2012 yılı itibariyle köy okullarına kitap götürme seferberliği ile proje yaparak bunu Türkiye geneline yaymaya çalıştık. Kütüphanemizde okunan kitap sayısı 11.002'dir, kütüphaneden faydalanan yetişkin sayısı 2547, çocuk sayısı ise 1779 dur ve köy okullarına götürülen kitap sayısı ise 2522'dir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından kütüphaneler haftası ile ilgili şiirler okundu. Kütüphanelerin önemi ile ilgili "Sıradışı Okurlar" isimli video katılımcılara izlettirildi.

Kütüphaneler haftası nedeniyle düzenlenen Şiir ve kompozisyon dalında giren öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca İlçe Halk Kütüphanesi ilk olarak kütüphanede en çok kitap okuyan, Çocuk bölümünde birinci olan Yedinisan İlkokulu öğrencisi Rukiye Bülbül, Yetişkin bölümünde birinci olan Şenkaya Lisesi öğrencisi Gamze Zoro ve Sıra dışı okur olarak birinci Yasin Yalçın Kaya'ya İlçe Kaymakamı Murat Şener tarafından ödül verildi.

Şenkaya'nın İlçe geneli nüfusu yaklaşık olarak 22.000'dir. İlçe halk kütüphanesinin yapmış olduğu Okuma Seferberliği Projesi ile Kaymakamlıkta yaklaşık 1000 kitapla destekleyerek okuma seferberliğinde toplam 13.000 kişi 2012 yılında kitap okumuştur. Bu da gösteriyor ki ilçenin okur yazar oranı nüfusunun yarısında fazlası kitap okuyor. Buda ilçenin okur yazar oranın bir göstergesidir.

Program İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen kitap sergisi ile sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamı Murat Şener, Belediye Başkanı Görbil Özcan, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Gündüz Ayaz, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler Katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Şenkaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title