Haberler

Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van Belgeseli Lansmanı

Güncelleme:

TRT İç Yapımlar tarafından hazırlanan 'Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van' belgeselinin lansmanı yapıldı. Eski Van Şehri'nin tarihini ele alan belgesel, izleyicilerle buluştu.

"Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van" belgeseli izleyicisiyle buluştu

VAN - TRT İç Yapımlar tarafından hazırlanan "Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van" belgeselinin lansmanı yapıldı.

Doğu Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden olan Eski Van Şehri'nin tarihini bir bütün olarak ele alan "Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van" belgeseli düzenlenen lansmanla izleyiciyle buluştu. Uygulama Oteli Konferans Salonu'nda Van Oturma Gecesi ekibinin seslendirdiği türkülerle başlayan programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanı Kurtuluş Zeydan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, belgesin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Van'ın tarih ve kültürünün harmanlandığı kadim bir şehir olduğunu ifade eden Vali Balcı, "Van, Selçuklu ve Osmanlılara merkez olmuş, Cumhuriyet dönemi ile beraber de güneş gibi parlamıştır. Van'da eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, kültür turizmden, ulaşıma her alanda güzel işler oluyor. Van Orta Asya'nın Anadolu'ya açılan bir kapısıdır. Aynı zamandan asil ruhlu insanların yaşadığı asaletli bir şehirdir" dedi.

"Eski Van Şehri çok görkemli bir alan olacak"

Eski Van Şehri'nin tarihi kimliğine uygun olarak ayağa kaldıracaklarını dile getiren Balcı, "Hedefimiz oradaki tarihi yapıları restore etmektir. Orayı ayağa kaldırdığımızda da yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin ziyaret etmesini bekliyoruz. İlk olarak 700 yıllık Ulu Cami, Kızıl Minareli Cami ve Süleyman Han Caminin restorasyonuyla bu çalışmaları başlattık. Eski Van Şehri çok görkemli bir alan olacak" diye konuştu.

TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanı Kurtuluş Zeydan'ın konuşmalarının ardından "Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van" belgeseli izleyicisiyle buluştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Trt Kültür Belgesel Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title