Haberler

Ramazan Balçova'da Çok Özel

Balçova Belediyesi’nin yedi yıldır aksatmadan uyguladığı Ramazan etkinlikleri bu yıl da nostaljik eğlencelere sahne oldu.

Balçova Belediyesi'nin yedi yıldır aksatmadan uyguladığı Ramazan etkinlikleri bu yıl da nostaljik eğlencelere sahne oldu.

Unutulmaya yüz tutmuş Ramazan etkinliklerinin bu yıl da ana unsuru Semtevleri'nde düzenlenen toplu iftar yemekleri oldu. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve eşi Fatma Çalkaya'nın da katıldığı iftar yemeklerinde, vatandaşlar evlerinde yaptıkları yemekleri Semtevleri'ne getirdi. Burada toplu halde yenen iftar yemeğinden sonra yapılan sohbetler de vatandaşlar sokakları ile ilgili problemleri Başkan Çalkaya'ya ileterek çözüme ulaşıyor.

TATLILAR ÜCRETSİZ

Balçova'daki Ramazan etkinliklerinin sokak bölümünü ise tarihi Ramazan eğlenceleri oluşturuyor. Her mahallenin merkezi noktalarında kurulan sahnelerde Hacivat ve Karagöz'lü Hayal Perdesi, Orta Oyunu ve Türk Sanat Müziği Korosu; eski Ramazan eğlencelerini günümüz sosyal yaşantısına uyarlanmış anlatımlarıyla Balçova sokaklarına taşıyor. 7'den 70'e tüm Balçovalıların zevkle izlediği gösterilerde çocuklar için pamuk helva, macun şeker ve şerbet gibi unutulmaya yüz tutmuş tatlar ücretsiz dağıtılıyor.

"PAYLAŞIMI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIYORUZ"

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Ramazan ayının manevi değerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek "Biz hizmet politikamızı olan ile olmayan arasında eşitliği sağlamak üzerine kurduk. Ramazan ayında vatandaşlarımız ile birlikte paylaşımı en üst seviyeye çıkarıyoruz. Belediyemiz binlerce aileye erzak yardımı yapıyor. Bunun yanında hayırsever kuruluşlarda bize destek veriyor. Ayrıca geleneksel Ramazan Eğlenceleri de Balçovalı hemşerilerimiz tarafından zevkle takip ediliyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Çalkaya Balçova Yerel Haberler

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Netanyahu'nun kararı ülkeyi karıştırdı! Hükümet karşıtları Meclis önünde toplanacak

Netanyahu'nun kararı ülkeyi karıştırdı! Hükümet karşıtları Meclis önünde toplanacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title