Haberler

Örnek Şehir Olarak Karabük Türk Dünyası Şehircilik Kurultayında

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, 19-25 Mayıs 2014 tarihinde, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 6.’sı yapılacak olan Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik kurultayı ile ilgili bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, 19-25 Mayıs 2014 tarihinde, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 6.'sı yapılacak olan Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik kurultayı ile ilgili bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında yapılacak olan kurultay ile ilgi önemli bilgiler veren Dr. İlyas Demirci, Safranbolu, Kültürel Mirası Koruma anlayışının şehircilik yaklaşımına etkisi yönüyle örnek şehir olarak, Türk Dünyası Şehircilik Kurultaylarında Dünya gündemine taşınacağını söyledi.

Demirci," Mehmet Ceylan bey, Safranbolu Belediye Başkanlığı döneminde, Safranbolu'daki kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını UNESCO ve Tarihi Kentler Birliği gibi uluslararası boyuta taşıyarak bu alanda ülkemizde öncülük etmiştir.

Bu yıl kurultayın teması, 'Kıta aşan projeler' olacaktır. Türk dünyasında 'Kimlikli ve Kişilikli Marka Şehir' oluşturulması hedefleniyor. Kurultayla yine Türk Dünyası'nda kardeş şehirler oluşturmayı ve her yıl ayrı bir şehre Türk Dünyası kültür başkenti seçilmesine teklifler götürülüyor. Çok sayıda tarihi eseri ve yapıyı bozmadan kendi kendini koruyabilen ve korumacılık anlayışının şehircilik yaklaşımına etkisi açısından en müşahhas örnek olarak Türk Şehirciliğinin gururu Safranbolu ve yurdumuzun demir çelik deposu, medarı iftiharımız Karabük şehrimiz; Bişkek'te yapılacak Türk Dünyası Şehircilik Kurultayında sahip oldukları uluslararası ödüllerinin bir yenisine daha aday gösterilmiştir. Dünyanın En İyi Korunan 20 Kenti arasına giren Safranbolu bu özellikleriyle 2012 yılında Dünyada bir ilk olarak gerçekleştirilen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatlarında da TDMMB tarafından en iyi korunan şehir ödülüne layık görülmüştür" dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan da," 19-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan ve Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'in ev sahipliğindeki Türk Dünyası Mühendislik Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı, çok önemli bir organizasyondur. Türk ve İslam eserlerinin korunup yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çok önemli bir görev ifa etmekteler. Diğer taraftan şehirlerimizin birer kimlikli ve kişilikli şehir olması noktasında çok önemli faaliyetleri bulunmakta. Bizde Belediye başkanı olduğumuzda camianın bu tecrübelerinden azami ölçüde faydalanacağız. Karabük için yaptığımız Mega projeler her birisi mimarlık harikası" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırgızistan Safranbolu Ak Parti Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title