Haberler

Öldürülen Uygur Türkleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Eskişehir'de, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Eskişehir'de, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağına uymadığı gerekçesiyle öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Eskişehir Türk Ocağı çağrısıyla Reşadiye Camisi bahçesinde toplanan vatandaşlar, gıyabi cenaze namazı kılıp Uygur Türkleri için dua etti.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, burada yaptığı konuşmada, Doğu Türkistan'da yaşananlara uzun yıllardan beri zulüm edildiğini söyledi.

Müslüman Uygur Türklerinin, Doğu Türkistan'da yaşam mücadelesi verdiğini belirten Şahan, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında Uygur Türkleri'nin değerleri hedef alınmaktadır. Sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Çin'in bu vahşet ve zulmü en son Kaşgar bölgesinde kendini göstermiştir. Çin polisi tarafından soydaşlarımız acımasızca şehit edilmiştir. İşgalci Çin yönetimi keyfi ve yargısız infazlarına bir yenisi daha eklemiştir."

Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Eskişehir Uygur Yerel Haberler

title