Haberler

Nilüfer ile Lublin Belediyeleri Kardeş Oldu

Nilüfer Belediyesi kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi.

Nilüfer Belediyesi kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekledi. Nilüfer Belediyesi adına Polonya'nın Lublin Belediyesi ile kardeşlik ve dostluk protokolü imzalandı.

Geçtimiz günlerde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı'nın Polonya ziyareti ile ilk aşaması gerçekleşen protokol sürecinin Türkiye ayağı Botanik Park'ta bulunan İskender Efendi Konağı'nda konuk heyet için düzenlenen davette tamamlandı. Nilüfer'in 19. kardeş şehir protokolünü Lublin Belediye Başkanı Krzysztof Zuk ile imzalayan Başkan Bozbey, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında böylesine anlamlı bir protokole imza atmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bozbey, "300 binden fazla nüfusu ve yüzölçümü ile Polonya'nın doğusundaki en büyük şehri olan Lublin ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Yüzyıllarca Osmanlı hoşgörü anlayışının da katkıları ile sanatın ve bilimin merkezi konumunu kazanan Lublin ile kültürel, sportif ve sosyal alanlarda başarılı pek çok çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Konuk Başkan Krzysztof Zuk ise Lublin'in de, Nilüfer gibi çok dinamik ve genç bir şehir olmasına vurgu yaparak "Kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde oldukça ileri olan ve aynı zamanda bizim gibi bir üniversite kenti olan Nilüfer Belediyesi ile birçok deneyim paylaşımında bulunacağımıza inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından iki belediye arasında kültürel mirasın tanıtımı, şehir ve imar planlama, sürdürebilir kalkınma, kalite yönetimi, çevre koruma, ticaretin geliştirilmesi, kültür, spor, eğitim, turizm gibi alanlarda işbirliğini ön gören protokol imzalandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

23 Nisan Türkiye Polonya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title