Haberler

Muratpaşa Meclisi'nde 15 Temmuz Darbe Kalkışması Konuşuldu

Muratpaşa Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İzmir Gündoğdu'da düzenlenen CHP'nin Demokrasi ve bağımsız Türkiye mitingine katıldığı için toplantıda yer almadı. Meclis toplantısına Meclis Başkanvekili İbrahim Cephaneci, başkanlık yaptı. Meclis 15 Temmuz günü yapılmak istenen darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Daha sonra AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner'in talebiyle birlik, beraberlik ve dayanışma için meclis üyelerinin sıralarında karışık bir şekilde oturmasını istedi. Meclis Başkanı İbrahim Cephaneci'nin de onayıyla MHP, AK Parti ve CHP meclis üyeleri sıralarında karışık bir şekilde oturdu. Muratpaşa Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclisi'nde 19 madde ve 2 önerge ile tamamlandı.

Cephaneci: "Dinin en saf ve özgürce yaşandığı ülke Türkiye"

Muratpaşa Belediyesi Meclis Başkanvekili İbrahim Cephaneci, gündem görüşmeleri öncesi yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri kapatıp, birliği sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kurduğunu, sonrasında Tevhid-i Tedrisat Kanunu, yani Öğretim Birliği Yasası'yla ülkedeki bütün eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanmasını sağladığını hatırlattı. Süreçle birlikte Gazi Mustafa Kemal'in Elmalılı Hamdi Yazır'a Kur'an-ı Kerim'in, hurafelerden arınmış tefsirini, masrafını kendi cebinden karşılayıp yazdırdığını ifade eden İbrahim Cephaneci, "Dininin en saf, temiz ve özgürce yaşandığı ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olmasının ardındaki en önemli gerçekler bunlardır" dedi.

İnançlar üzerinden örgütlenme tehlikesi

Türkiye'nin 15 Temmuz'da karşı karşıya kaldığı FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ve buna bağlı olarak yüzlerce insanın hayatına mal olan travmatik olayların inançlar üzerinden şahsi örgütlenme yapanların ne denli tehlikeli olabileceğinin tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını dile getiren Başkanvekili Cephaneci, "Dinimizin en saf, temiz ve özgürce yaşandığı ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olmasının sağlanmasında, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarını tekrar hatırlamalı ve en önemlisi Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliğine sıkı sıkıya sarılmalıyız. Cumhuriyetimize ve Demokrasimize karşı yapılan darbe girişimini, akıllarını ve vicdanlarını birilerine ipotekleyip, hedef gözetmeksizin vatandaşlarımızın üstüne silahları, tankları ateşleyenleri bir kez daha lanetliyorum. Demokrasi yolunda verdikleri mücadelede, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Siyasi parti gurup sözcülerinin konuşmaları

Parti gurupları adına yapılan konuşmalarda CHP Sözcüsü Hüseyin Sarı, "Demokrasimize, parlamenter sisteme ve TBMM karşı darbeci çetelerin hain saldırısını kınıyoruz. Darbe ve dikta kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmasında toplumsal barışın önemine değinen Sarı, "Kurucu değerlerimizle oynarsak devletimiz bütünüyle üstümüze çöker altında kalırız" dedi.

AK Parti Sözcüsü Cemal Öner ise "15 Temmuz ülke olarak birliğimizin, beraberliğimizin, millet iradesinin sınandığı sonunda hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğun bir kez daha tarihe geçtiği bir gün olarak kayıtlara geçti" diye konuştu. MHP Sözcüsü Mustafa Taşbaş, darbe teşebbüsü sonrası Türk milletinin Çanakkale ruhu, Kuva-i Milliye ruhu ve millet olma bilinci yeniden şekillendiğini dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ümit Uysal Muratpaşa AK Parti Yerel Haberler

title