Haberler

Müftü Soğutmalı Tabutu İnceledi

Karabük'te 2 Girişimci Tarafından Yapılan Soğutmalı Tabutu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu İnceleyerek, Yapılan Projenin İnsanlar İçin Hizmet Bakımından Önemli Bir Çalışma Olduğunu Belirtti.

Karabük'te 2 girişimci tarafından yapılan soğutmalı tabutu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu inceleyerek, yapılan projenin insanlar için hizmet bakımından önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Girişimcilerden Melih Sesver ve Mesut İnce'den tabut hakkında bilgiler alan Müftü Kolukısaoğlu, iki girişimciyi tebrik ederek, böyle bir faydalı tabutu yaptıkları için kutladı.

Müftü kolusısaoğluna bilgiler veren Melih Sesver, "2 yıl önce çevre köylerdeki camilerden bize morg şeklinde talepler geliyordu. Biz bunları yapıyorduk. Fakat morgdan daha kullanışlı bir şey nasıl olabilir diye düşündük ve klimalı tabutlar yaptık. Taşınabilir bir şekilde yaptığımız için rahatlıkla kullanabilir diye düşündük. Klimalı tabutumuz tamamen metal yapımdır. Paslanmaz malzemeden yapılan bu klimalı tabutun izolasyon sistemi ile yalıtımını yaptık. Motor kısmı ile borularla tabutun için eksi sıfırın altında soğutuyor. Yaptığımız bu tabutlara tabutun içinin soğukluğunun belli olması için termometre de koyduk. Şuan günde 3 tane yapıyoruz. Ancak talep başvurusu arttığından yatırım yaparak yeni bir tesis kuruyoruz. Diğer yandan klimalı tabut talebi artığından Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunarak patentini alacağız" dedi.

Yapılan projenin çok iyi icat olduğunu söyleyen Karabük İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "Gayet güzel olmuş, ben ilk defa böyle bir tabut görüyorum. Seyyar bir morg görevini gören bu soğutmalı tabut, günümüzde cenazenin uzaktaki yakınlarının gelmesini beklemek için evde bekletilebilir. Güzel bir proje ve ilk yapılmaya rağmen bu tabut daha hafif bir şekilde dizayn edilebilir. İnsanlarımız için hizmet bakamından önemli bir çalışma olmuş. Tabut dini yönden de iyi olmuş. Ancak cenazeye esas olan zamanında toprağa vermektir. Zenginlerimiz, derneklerimiz, camiye yardım yapıyorlar. Onlar bu tabuttan birer tane alıp camilerimize verilebilir" dedi.

Soğutma sistemi ile içinde bulunan metal borularla soğutulan tabut 3 farklı modelde yapılarak fiyatı bin 100 ile bin 400 YTL arasında değişiyor.

(YE-ET-Y) 12.03.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Bakmadan Geçme

Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim?
Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title