Haberler

Fethiye'de Anız Yakana Ceza Var

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, anız yakmanın orman yangınlarına neden olmasının yanında doğal yaşama da büyük zarar verdiğini belirtti.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, anız yakmanın orman yangınlarına neden olmasının yanında doğal yaşama da büyük zarar verdiğini belirtti.

Son zamanlarda artan orman yangınları nedeniyle bir açıklamada bulunan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, hava sıcaklığının artması ve nem oranının da düşmesi nedeniyle özellikle ekin anızları yakan vatandaşların olası bir orman yangınına sebebiyet vermemeleri için ormanlık alana yakın yerlerde anız yakmamalarını ve vatandaşların en ufak bir duman gördükleri anda hemen ücretsiz olan 177 Orman yangın ihbar hattını aramalarını istedi.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, "Son günlerde Fethiye ve çevresinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyrediyor. Nem oranı da yüzde 15-20 seviyelerine düştü ve havada rüzgarlı. Buda yangın hassasiyetini son derece arttırmış durumdadır. Biz Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü olarak gerekli olan tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Ancak son bir hafta on gün içerisinde tarla temizliği, bahçe temizliği ve anız temizleme işlemlerinden dolayı çok riskli günler yaşıyoruz. Ekiplerimiz yangınların tamamına anında müdahalede bulundular ancak bahçe temizleme ve anız temizlemeden dolayı çıkan bu yangınlar tamamen orman sınırlarına yakın olan yerler. Bu konuda halkımızdan hassasiyet göstermelerini istiyorum. Böylesine kritik günlerde bu türlü anız yakarak temizlik yapmamalarını özellikle rica ediyoruz" dedi.

"Ormana 4 kilometre mesafedeki tüm anız yakma ve bahçe temizliği ateşlerine cezai işlemi uyguluyoruz" diyen Zorlu, "Bizim amacımız vatandaşımızı üzmek ve ceza tatbik etmek değil. Ama kurallara riayet etmeyenler içinde gerekli işlemleri yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermelerini ve ormanlık alanda en küçük bir duman gördükleri takdirde durumu hemen ücretsiz olan 177 Orman yangın ihbar hattına bildirmelerini önemle rica ediyorum" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title