Haberler

Fatih Projesi Tavşanlı'da

Güncelleme:

AK Parti Hükümeti'nin icraata koyduğu FATİH projesi Tavşanlı'da uygulanmaya başlandı.

AK Parti Hükümeti'nin icraata koyduğu FATİH projesi Tavşanlı'da uygulanmaya başlandı. İlk olarak Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine düzenlenen törenle, protokol üyeleri tarafından tablet bilgisayarları teslim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın teknolojik anlamda hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) kapsamında Tavşanlı'daki öğrenciler de tablet bilgisayarlarına kavuşuyor.

Çukurköy'de bulunan Fen Lisesi'nde düzenlenen törenle 9. Sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Törene Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer Turan, Emniyet Müdürü Saffet Özdemir, DPÜ Rektörü Ahmet Karaaslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, şube müdürleri, daire amirleri, okul idareci ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, FATİH projesi ile ilgili bilgiler vererek akıllı tahta sisteminin liselerde uygulanmasıyla birlikte eğitim seviyesinin de arttığını kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise, AK Parti Hükümeti'nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çığır açan projelere imza attığını kaydederek öğrencilere seslendi. Kavuncu, "Çok uzak değil bundan sadece 10 yıl önce Amerika'ya gittiğimizde çok önemli bir kurumun akıllı tahta sistemini kullandığını görmüş ve bu duruma imrenmiştik. Bugün bu teknolojiyi ve imkanları siz kullanmaya başladınız. Gelişen Türkiye'mizin yarınları size emanet. Dolayısıyla sizin eğitiminizi ve gelişim sürecinizi takip etmek, iyileştirmek bizim en büyük görevimizdir. Amerikalı, Alman ve Japon öğrencilerden geri kalır bir yanınız yok. Hepiniz pırıl pırıl, zeki gençler olarak bu teknolojik imkanları da kullanarak çok büyük başarılara imza atacaksınız" dedi.

Kaymakam Numan Hatipoğlu da, son yıllarda hem fiziki, hem de teknolojik anlamda okulların hızla geliştiğini belirterek Hükümet'e teşekkür etti. Hatipoğlu, "Bugün sadece fen lisemizde 9. Sınıf öğrencilerimize bilgisayarlarını teslim ediyoruz. Şahsen bu manzarayı görmek beni son derece mutlu ediyor. Tüm öğrencilerimiz kısa sürede bu imkanlara kavuşacaklar. İlçe Kaymakamı olarak son yıllarda sağlanan hem fiziki hem de teknolojik imkanlardan dolayı Hükümetimize teşekkür etmek gerekiyor" diye konuştu.

Törende bir konuşma da Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Karaaslan, "Teknolojinin sosyal ve eğitim alanındaki faydalarıyla birlikte maalesef zararları da olabiliyor. Elinize aldığınız bu cihazları, boş vakit geçirmeye veya zararlı erişim noktalarına ulaşmak için kullanmayın. Eğitim sürecinize büyük katkı sağlayacak olan bu gelişmeler ileride mesleki başarınıza da etki edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilere tablet bilgisayarları teslim etti.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (1)

erdinçerdinc@hotmail.com:

Bunlar reklam kokan hareketler.Tabletinde bu şekilde dağıtıldığını ilk kez görüyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title