Haberler

Ereğli'de 92. Kurtuluş Coşkusu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Türkiye'nin düşman işgalinden kurtulan ilk gazi kenti olan Kdz. Ereğli'nin düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Mustafa Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Yalçın Enç, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partinin bazı yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar ve Cevat Aydın, bazı daire müdürleri, askeri personel öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerini sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan, Kdz.

Ereğli Belediye Başkan Vekili Özkan Özyağcı, şanlı bir tarihe sahip olan ilçenin kurtuluşunun 92. yıldönümünü tarifi mümkün olmayan bir gurur ve coşku ile kutladıklarını söyledi.

18 Haziran'ın, milli mücadele sürecinde Kdz. Ereğli halkına en büyük coşku ve gururu yaşatan bir tarih olduğunu belirten Özyağcı, "Kdz. Ereğli'miz tarih boyunca hep ilkleri gerçekleştirmiş bir kenttir. 18 Haziran 1920 de, bir ilkin gerçekleştirildiği dönüm noktası olarak şanlı tarihimiz içinde hiç kuşkusuz çok önemli bir yere sahiptir. Nimet Hoca'nın önderliğinde başlatılan ve zaferle sonuçlanan kutlu direnişin 92. yıldönümünde bu şanlı tarihe imza atan, vatan uğruna bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi unutmadık, onları rahmetle anıyoruz. Onların sayesinde, tarihi şereflerle dolu bu kente yaşamaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Özyağcı'nın konuşmasının ardından Kore Gazileri Necmettin Göçmez, Hasan Şenel ve Selahattin Sami Mutlu'ya Kaymakam Çay, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Albay Enç ve Belediye Başkan Vekili Özyağcı tarafından onur plaketleri takdim edildi.

Plaketlerin takdim edilmesinin sonrasında da, TED Karadeniz Ereğli Vakfı Özel Lisesi Armoni Orkestrası'nın mini konseri dinlendi.

Nimet İlköğretim Okulu Folklor Ekibi öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda birinci olan şiir ve kompozisyonlar okundu. "Onlar Kuva-yi Milliyeci'ydiler" adlı şiiri seslendiren Dikmen İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Meral tören alanında duygulu anlar yaşattı. Tören şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

mustafa çay karadeniz zonguldak türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
title