Haberler

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İlber Ortaylı'yı Ağırladı

Tarihçi Prof.Dr.İlber Ortaylı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret etti.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret etti.

Dünyanın en önemli tarihçileri arasında yer alan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Yerel Yönetimler' konulu konferans öncesi Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ortaylı'ya hat tablosu hediye eden Başkan İsmail Bayram ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Bayram şöyle konuştu: "Hem üniversite öğrencileri, hem de Düzceliler sizin tarihi bilgilerinizden, öngörülerinizden istifade edecekler. Sizi tüm Türkiye izliyor, biz de izliyoruz. Televizyondaki programlarınızı takip ediyoruz. Ben kişisel olarak bilgi derinliğinize hayranlığımı ifade emek istiyorum. Düzce'de sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz."

İlber Ortaylı ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Ortaylı, özellikle Osmanlı dönemini konu alan dizilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, dizilerin tarihi yansıtmadığını söyledi. Ortaylı şöyle konuştu: "Türkiye askeri bir toplumdur. Bizim için askerlik çok önemlidir. Topkapı Sarayı da bir kışla gibidir, saray havası yoktur. Güzelliği vardır, mutfağı vardır, ama orası bir kışladır. Tevazu vardır. Muhteşem Yüzyıl'ın tarihle bağdaşmaması çok doğal. Çünkü senaryoyu eski solcu yazıyor. Bunu yazanların dünyadan haberi yok. Bu adam sarayda namaz da kılıyordu, ayıp değil mi? Kaç tane Süleymaniye Camii var. Dizinin tarihi gerçekle uyuşması diye bir şey yok."

Ortaylı, Çanakkale Zaferi'nin sıradan bir direniş olduğu yönündeki söylemlere ilişkin olarak ise şunları söyledi: "Onun ne olduğu belli. Fransa'da, Sovyetler Birliği'nde, Türkiye'de böyle cepheler vardır. Her ülkede de yoktur. Bunu kim söylüyor, nerden biliyor? Bir insanın etnik kökeninin farklı olması ayrı bir şeydir, palavracılık ayrı bir şeydir. Bunlara biz itibar edemeyiz. Medeni bir memlekette böyle konuşmak yasaktır. Böyle konuşturmazlar kimseyi. Söyleyeni zaten savcı ve hakimden evvel ahali rezil eder. İnsan içine çıkılamayacak hale getirir. Herkes onu ayıplar. Bu da söyleniyor. Maalesef bu gibi şeyler devlet televizyonunda dahi söyleniyor. TRT maalesef bu gibi görüşlerin ve programların yuvası oldu. Ben artık bir takım özel kanalları bu gibi şeyler yaptıkları için ayıplayamam. TRT en başta bunların yuvası haline gelmiş. Programları görüyoruz, çıkartılanları konuşulanları görüyoruz. Ben para veriyorum, vergi veriyorum, bana maval okuyor. Olur mu böyle şey?" - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Bayram İlber Ortaylı Türkiye Düzce Yerel Haberler

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title