Haberler

Diyarbakır'da Newroz Ateşi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bağlar ve Bismil ilçelerinde Newroz ateşi binlerce kişinin katılımı ile yakıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Körhat Mahallesi'nde binlerce yurttaşın katılımıyla Newroz ateşi yakıldı. Newroz münasebetiyle BDP Bağlar İlçe Örgütü tarafından yapılan etkinliğe BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Bağlar Belediyesi Eş Başkan Adayı Birsen Kaya Ata, BDP Bağlar İlçe eş başkanları ve binlerce yurttaş katıldı.

Newroz'un kutlamasının yapıldığı alan tıka basa dolarken, alanı çevreleyen binaların pencere ve balkonlardan da yurttaşlar kutlamayı izledi. Kutlama öncesi konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır'daki ilk Newroz ateşinin gün içerisinde Hevsel Bahçeleri'nde yakıldığını belirterek, ikinci ateşin Bağlar ilçesinde yakacaklarını dile getirdi.

Newroz ateşini rahatlıkla yakabilmelerinin yıllarca halkın verdiği mücadele sayesinde her geçen yıl daha gürleştiğini ifade eden Zümrüt, halkın mücadelesine sahip çıkacaklarını ve Kürt halkı özgürleşene kadar mücadelelerini daha da yükselterek direnişlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Zümrüt'ün konuşmasının ardından alanın ortasında hazırlanan odunlar tutuşturuldu. Zümrüt, "Bu ateş zulmün ve direnişin ateşidir" diye belirtti.

KUTLAMA ALANI DOLDU

Yakılan Newroz ateşi metrelerce havaya doğru yükselirken, ateşin tutuşturulmasıyla beraber dakikalarca havai fişek gösteri ile gökyüzü ateş ve havai fişeklerin saçtığı ışık ile aydınlandı. Newroz ateşinin yakılmasının ardından kutlamaya geçen halk, sık sık sloganlar atarak ateşin etrafında yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti. Kutlamaya gelen binler, alanda BDP bayrakları ile Öcalan'ın posterlerini gezdirdi. Yaklaşık 2 saat süren kutlamalar boyunca halay çeken kitle, ilerleyen saatlerde ateşin etkisini kaybetmesi ile gençlerin ateş üzerinden atlama gösterisiyle sona erdi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde de ilçe genelinde yılın ilk Newroz ateşi ilçe merkezine bağlı Kooperatif köyünde yüzlerce kişinin katılımı ile yakıldı. Kutlamaya Newroz'a BDP Bismil İlçe Örgütü, Bismil Belediye eş başkan adayları Cemile Eminoğlu ve Resul Sarı ile yüzlerce yurttaş katıldı. İlçe merkezindeki Newroz Alanı'nda yapılan kutlamaya, yurttaşlar yöresel kıyafetleri ile katılırken Öcalan'ın posterleri taşındı. Oldukça çoşkulu geçen Newroz etkinliğinde havai fişek gösterisi de yapılırken, yurttaşlar çekilen zılgıtlar eşliğinde halay çekti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zübeyde Zümrüt Nevruz Bayramı Diyarbakır Bismil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title